Η συνταγή του 5λεπτου για ένα πιάτο πλούσιο σε διατροφική αξία

Θρεπτική και πεντανόστιμη οσπριάδα ετοιμάζει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης και μας δείχνει την εύκολη συνταγή για να την σερβίρουμε γρήγορα και απλά στο μεσημεριανό μας τραπέζι. Ένα πιάτο πλούσιο σε διατροφική αξία, αλλά και νοστιμιά.

Δοκιμάστε το!

Υλικά

200 γρ. οσπριάδα
1 ντομάτα
1 αγγούρι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
50 γρ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

2 παξιμάδια

Εκτέλεση

Βράζουμε την οσπριάδα σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας.

Βάζουμε τη βρασμένη οσπριάδα σε ένα μπολ.

Κόβουμε τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο μπολ.

Καθαρίζουμε το αγγούρι από τη φλούδα και τα σπόρια του. Το κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις προσθέτουμε στο μπολ.

Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες και τις ρίχνουμε στο μπολ.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη:

Η συνταγή που θα αγαπήσουν όλοι: Σουφλέ μελιτζάνας με κιμά

Σπαγγέτι με άρωμα Ελλάδας: Με ψητές γαρίδες μαριναρισμένες σε εσπεριδοειδή

Ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ: Μία συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση