ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πού θα πάει η Intrakat, o δυνατός τζίρος της ΓΕΚ, τι συμβαίνει με τον Φέσσα, το τετ α τετ Μεγάλου – Πετραλιά, η κρίσιμη ημέρα για Σκλαβενίτη, τι συμβαίνει στο Ελληνικό, τα δίδυμα του Λούτον και η καλή -πλατινομαλλούσα- συνεργάτης του υπουργού
Πανεύκολη συνταγή για nuggets από ψαρονέφρι από τον Άκη Πετρετζίκη
Αν ψάχνετε το απόλυτο finger food για πάρτι ή το ιδανικό ορεκτικό για το οικογενειακό τραπέζι, τότε φτιάξτε nuggets από ψαρονέφρι και σάλτσα δαμάσκηνο.
Συστατικά
Για τη σάλτσα δαμάσκηνο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- ½ κ.γ. θυμάρι, φρέσκο
- ½ κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γρ. δαμάσκηνα, αποξηραμένα
- 200 γρ. κρασί κόκκινο
- 200 γρ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Για τα nuggets από ψαρονέφρι
- σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
- 900 γρ. ψαρονέφρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- ½ κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. γαρίφαλο
- ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ⅓ κ.γ. τζίντζερ
- 3 αυγά, μεσαία
- 50 γρ. πάνκο, για το πανάρισμα
Για το σερβίρισμα
- ρόκα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη σάλτσα δαμάσκηνο
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι, και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε την κανέλα, το τζίντζερ, το μπούκοβο, τη ζάχαρη και τα δαμάσκηνα, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι, και βράζουμε για 20 λεπτά.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, και μεταφέρουμε τη σάλτσα σε μια κανάτα.
- Χτυπάμε καλά με το ραβδομπλέντερ μέχρι να έχει λεία υφή, και προαιρετικά –αν το μείγμα είναι αρκετά πηχτό- προσθέτουμε σταδιακά λίγο καυτό νερό μέχρι να αραιώσει.
Για το ψαρονέφρι
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.
- Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το ψαρονέφρι σε μικρά καρέ κομμάτια και τα πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
- Βάζουμε σε ένα τρίτο μπολ το πάνκο.
- Πανάρουμε ένα κομμάτι ψαρονέφρι στο μπολ με το αλεύρι, στη συνέχεια στο μπολ με τα αυγά, και τέλος στο μπολ με το πάνκο.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια.
- Μεταφέρουμε σε δόσεις το ψαρονέφρι στο τηγάνι, και τηγανίζουμε για 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, και μεταφέρουμε τα nuggets με μια τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Σερβίρουμε με τη σάλτσα δαμάσκηνο και ρόκα.
Δείτε βίντεο με τη συνταγή
Διαβάστε επίσης:
Αντιοξειδωτική σούπα με καρότο και κουρκουμά από τον Άκη Πετρετζίκη
Ομελέτα σουφλέ από τον Άκη Πετρετζίκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Marc Benioff (CEO Salesforce): «Όχι» στην πώληση του Τime στον όμιλο Ant1
- International Chamber of Shipping: Νέος Γενικός Γραμματέας ο Θωμάς Α. Καζάκος
- Αυτοδιαχείριση: Πάνω από 13 εκατ. ευρώ μοιράζει για τα πνευματικά δικαιώματα
- Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ: Περισσότερες από 65.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν στον πρώτο κύκλο