Πανεύκολη συνταγή για nuggets από ψαρονέφρι από τον Άκη Πετρετζίκη 

Αν ψάχνετε το απόλυτο finger food για πάρτι ή το ιδανικό ορεκτικό για το οικογενειακό τραπέζι, τότε φτιάξτε nuggets από ψαρονέφρι και σάλτσα δαμάσκηνο.

Συστατικά

Για τη σάλτσα δαμάσκηνο

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • ½ κ.γ. θυμάρι, φρέσκο
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. δαμάσκηνα, αποξηραμένα
  • 200 γρ. κρασί κόκκινο
  • 200 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τα nuggets από ψαρονέφρι

  • σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
  • 900 γρ. ψαρονέφρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ⅓ κ.γ. τζίντζερ
  • 3 αυγά, μεσαία
  • 50 γρ. πάνκο, για το πανάρισμα

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη σάλτσα δαμάσκηνο

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι, και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε την κανέλα, το τζίντζερ, το μπούκοβο, τη ζάχαρη και τα δαμάσκηνα, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι, και βράζουμε για 20 λεπτά.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, και μεταφέρουμε τη σάλτσα σε μια κανάτα.
  • Χτυπάμε καλά με το ραβδομπλέντερ μέχρι να έχει λεία υφή, και προαιρετικά –αν το μείγμα είναι αρκετά πηχτό- προσθέτουμε σταδιακά λίγο καυτό νερό μέχρι να αραιώσει.

Για το ψαρονέφρι

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.
  • Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το ψαρονέφρι σε μικρά καρέ κομμάτια και τα πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
  • Βάζουμε σε ένα τρίτο μπολ το πάνκο.
  • Πανάρουμε ένα κομμάτι ψαρονέφρι στο μπολ με το αλεύρι, στη συνέχεια στο μπολ με τα αυγά, και τέλος στο μπολ με το πάνκο.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια.
  • Μεταφέρουμε σε δόσεις το ψαρονέφρι στο τηγάνι, και τηγανίζουμε για 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, και μεταφέρουμε τα nuggets με μια τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Σερβίρουμε με τη σάλτσα δαμάσκηνο και ρόκα.

Δείτε βίντεο με τη συνταγή

Διαβάστε επίσης:

Αντιοξειδωτική σούπα με καρότο και κουρκουμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Ομελέτα σουφλέ από τον Άκη Πετρετζίκη