Μια συνταγή που μπορείτε να απολαύσετε από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το μεσημέρι με καφέ, cocktail ή ένα καλό κρασί! 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τρίβουμε την πατάτα στον χοντρό τρίφτη χωρίς να την ξεφλουδίσουμε. Πιέζουμε με τα χέρια μας για να φύγει η περισσότερη υγρασία της και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι. 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα τηγάνι 24 εκ. βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, εκτός φωτιάς, και βάζουμε μέσα τις πατάτες κάνοντας μια στρώση σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Μεταφέρουμε σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά και ψήνουμε για 5 λεπτά.
  • Γυρνάμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για επιπλέον 5 λεπτά προσθέτοντας 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το βούτυρο.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε 50-70 γρ. από τα mix τυριών.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά.
  • Κόβουμε το λουκάνικο σε μισοφέγγαρα και το βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα. Αν το λουκάνικο δεν είναι πολύ λιπαρό θα χρειαστεί να προσθέσουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Χωρίζουμε τα 2 αυγά σε ασπράδια και κρόκους. Κρατάμε τους κρόκους και προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. θυμάρι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε 20-30 γρ. από τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τα καυτά λουκάνικα στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Καθαρίζουμε το τηγάνι και το βάζουμε ξανά στη φωτιά.
  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, σπάμε τα δύο αυγά, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να τηγανιστούν.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε τις πατάτες με τα αυγά, τα λουκάνικα, θυμάρι και σερβίρουμε.

Δείτε την υπόλοιπη συνταγή εδώ   

ΠΗΓΗ: Akis Petretzikis