Συνταγή για νηστίσιμη μακαρονάδα ρατατούι από τον Άκη Πετρετζίκη.

Φτιάξτε μια νηστίσιμη μακαρονάδα με λαχανικά, σάλτσα ντομάτας και σπαγγέτι καρότου!

1

Συστατικά

  • 1 μελιτζάνα
  • 1 καρότο
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 1/2 κίτρινη πιπεριά
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 2 στικ σέλερι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1-2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 50 γρ. κόκκινο κρασί
  • 500 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 400 γρ. νερό
  • 400 γρ. σπαγγέτι, με καρότο
  • 1 κ.σ. βασιλικό

Για το σερβίρισμα

  • βασιλικό
  • ελαιόλαδο
  • πεκορίνο
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια και τις βάζουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για 4-5 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το καρότο και τις πιπεριές σε κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το σέλερι, το κρεμμύδι, το πράσο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να μαλακώσουν.
  • Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
  • Βάζουμε όλα τα λαχανικά στο τηγάνι, προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα, το νερό και ανακατεύουμε.
  • Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 12-15 λεπτά, να εξατμιστεί η υγρασία και να δέσει η σάλτσα.
  • Παράλληλα σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, τα σπαγγέτι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σουρώνουμε και μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Βάζουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με βασιλικό, ελαιόλαδο, πεκορίνο και πιπέρι.

Δείτε βίντεο με τη συνταγή

Διαβάστε επίσης:

Στριφτή κασερόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Κολοκυθοκεφτέδες από τον Άκη Πετρετζίκη