ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πού θα πάει η Intrakat, o δυνατός τζίρος της ΓΕΚ, τι συμβαίνει με τον Φέσσα, το τετ α τετ Μεγάλου – Πετραλιά, η κρίσιμη ημέρα για Σκλαβενίτη, τι συμβαίνει στο Ελληνικό, τα δίδυμα του Λούτον και η καλή -πλατινομαλλούσα- συνεργάτης του υπουργού
Συνταγή για νηστίσιμη μακαρονάδα ρατατούι από τον Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε μια νηστίσιμη μακαρονάδα με λαχανικά, σάλτσα ντομάτας και σπαγγέτι καρότου!
Συστατικά
- 1 μελιτζάνα
- 1 καρότο
- 1/2 πράσινη πιπεριά
- 1/2 κίτρινη πιπεριά
- 1/2 κόκκινη πιπεριά
- 2 στικ σέλερι
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 2 σκ. σκόρδο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1-2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 50 γρ. κόκκινο κρασί
- 500 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 400 γρ. νερό
- 400 γρ. σπαγγέτι, με καρότο
- 1 κ.σ. βασιλικό
Για το σερβίρισμα
- βασιλικό
- ελαιόλαδο
- πεκορίνο
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια και τις βάζουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για 4-5 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το καρότο και τις πιπεριές σε κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το σέλερι, το κρεμμύδι, το πράσο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να μαλακώσουν.
- Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε όλα τα λαχανικά στο τηγάνι, προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα, το νερό και ανακατεύουμε.
- Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 12-15 λεπτά, να εξατμιστεί η υγρασία και να δέσει η σάλτσα.
- Παράλληλα σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, τα σπαγγέτι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σουρώνουμε και μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Βάζουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με βασιλικό, ελαιόλαδο, πεκορίνο και πιπέρι.
Δείτε βίντεο με τη συνταγή
Διαβάστε επίσης:
Στριφτή κασερόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη
Κολοκυθοκεφτέδες από τον Άκη Πετρετζίκη