• Food

    Το φετινό ταξίδι «Οινοξένεια» ξεκίνησε εντυπωσιακά, ατμοσφαιρικά και γευστικά!

    • NewsRoom


    Μεθυστική ατμόσφαιρα, μοναδικά αρώματα και γεύσεις και εκπληκτικά ακούσματα!

    Η γιορτή, με την οποία άνοιξε η αυλαία για τα φετινά Οινοξένεια αποζημίωσε όσους έσπευσαν στον εντυπωσιακό κήπο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» την Πέμπτη το βράδυ για να δοκιμάσουν τα κρασιά έξι μοναδικών Οινοποιϊων, της Αιγιάλειας. Του τόπου που εκθείασε ο Παυσανίας για την αμπελουργική του δεινότητα.

    Oinoxeneia Oinoxeneia Oinoxeneia

    Φτάσαμε κι εμείς με την κόρη μου την ώρα που άρχιζε να σουρουπώνει. Προμηθευτήκαμε το ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας «Οινοξένεια» που προσφερόταν στην είσοδο ( η Δανάη, μόνο για ενθύμιο, φυσικά ), και μαζί με τους εκατοντάδες των επισκεπτών ξεκινήσαμε την περίηγησή μας στα εκλεκτά και βραβευμένα κρασιά των οινοποιείων του Δικτύου Οινοξένεια. Κρασιά άσπρα, κόκκινα και ροζέ, κρασιά ημίγλυκα, κρασιά μοναδικής αξίας, φτιαγμένα με πραγματικό μεράκι και με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια.

    Συντροφιά με τον παιδικό φίλο και συγχρορευτή( παλιά…) στο Χορευτικό Αιγίου Στράτο Βαρδάκη, συμφωνήσαμε ότι ο τόπος μας είναι πραγματικά ευλογημένος.

    Oinoxeneia Oinoxeneia Oinoxeneia

    Αφού επισκεφτήκαμε ένα προς ένα τα έξι τραπέζια των ισάριθμων οινοποιϊων, κατευθυνθήκαμε στο κέντρο του επιβλητικού κήπου, στο οποίο είχαν «θρονιαστεί» οι «Οι θησαυροί της Αιγιάλειας Γης», ο πάγκος με τα εκλεκτά προϊόντα και τις δημιουργίες των τοπικών παραγωγών.  Λίγο πιο δίπλα, μια παρέα παιδιών δημιουργούσε πρωτότυπες κατασκευές με θέμα το κρασί στο εργαστήριο παιδικής δημιουργίας. Όταν βράδιασε για τα καλά, γονείς και παιδιά, πήραν τη θέση τους στο εκπληκτικό θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου, κυριολεκτικά πνιγμένο από το πράσινο.

    Μετά τα καλωσορίσματα και τους χαιρετισμούς η Πόπη Wallick, επικοινωνιολόγος και marketier οίνου, μίλησε για τη σημαντικότητα του θεσμού των Οινοξενείων, τη χρήση του σαν πολυεργαλείο ανάπτυξης της περιοχής αλλά και τα επόμενα απαραίτητα βήματα.
    Mια τέτοια βραδιά δεν θα μπορούσε να κλείσει παρά με ένα μουσικό ταξίδι. Ο χώρος πλημμύρισε από τη μαγική φωνή της Σαββίνας Γιαννάτου που με τους primavera en Salonico παρουσίασε μυσταγωγικές μελωδίες και παραδοσιακούς ήχους από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο.

    Oinoxeneia Oinoxeneia Oinoxeneia

    Την εκδήλωση έναρξης της Πέμπτης 17/8 άνοιξε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α) Μαρία Τσουκαλά, η οποία καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους και έδωσε το στίγμα των φετινών Οινοξενείων, ενώ τόνισε την σπουδαιότητα του θεσμού για την ανάδειξη της περιοχής της Αιγιάλειας μέσω των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της.

    Ακολούθησε χαιρετισμός από τον δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο, τον εκπρόσωπο του υπουργείου τουρισμού κ. Πέτρο Δαδιώτη, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Δημήτρη Δριβίλα και τον πρόεδρο του Επιμελητήριου Αχαΐας κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα.

    Τα Οινοξένεια συνεχίζονται. Καλοτάξιδα!

    Οινοξένεια, 17-27 Αυγούστου 2017
    Πληροφορίες και πρόγραμμα εκδηλώσεων: www.oinoxeneia.gr

    Πηγή: www.tasty-day.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο καφές βοηθά στην πρόληψη της νόσου Alzheimer

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπιτικά αρωματικά ελαιόλαδα – Πώς να τα φτιάξετε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τί να προσέχετε όταν αγοράζετε αυγά

     



    ΣΧΟΛΙΑ