Η συνταγή για το πιο υγιεινό, χορταστικό και νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες

Ένα τέλειο σνακ ετοιμάζει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και μας δείχνει την τέλεια συνταγή για να το πετύχουμε. Muffins με ελιές και αλεύρι ολικής άλεσης λοιπόν, μία γευστική μπουκιά που θα σας θυμίσει αλμυρό κέικ.

Δοκιμάστε το!

Υλικά

3/4 φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. χυμό φρέσκο πορτοκάλι
1 κοφτή κ.γλ. σόδα
1 φλ. ελιές ψιλοκομμένες -κατά προτίμηση Θάσου ή Άμφισσας
3 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. δυόσμο αποξηραμένο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε άλλο μπολ. Διαλύουμε με κουτάλι τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι. Προσοχή, γιατί το μείγμα για τα muffins με ελιές και αλεύρι ολικής άλεσης φουσκώνει και χύνεται!

Το ρίχνουμε στο ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε με σύρμα.

Ρίχνουμε το μισό αλεύρι στα υγρά και ανακατεύουμε να γίνει χυλός.

Προσθέτουμε τις ελιές, το κρεμμύδι, το δυόσμο και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι (κρατάμε 2 κ.σ. αλεύρι, δεν το βάζουμε όλο).

Ισομοιράζουμε το μείγμα σε 12 φόρμες για μάφινς.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, μέχρι να φουσκώσουν καλά, περίπου 20-25 λεπτά.

Τα αφήνουμε να σταθούν 10 λεπτά στη φόρμα και έπειτα τα ξεφορμάρουμε.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε ακόμη:

Απόλαυση χωρίς ενοχές: Light brownies χωρίς γλουτένη

Τέλεια μεσογειακή σαλάτα με ζυμαρικά

Η πιο αφράτη και τυρένια φριτάτα

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση