Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει την πιο νόστιμη συνταγή για μοσχαρίσιο γεμιστό ρολό

Μοσχαρίσιο γεμιστό ρολό, μια ιδανική συνταγή για το οικογενειακό τραπέζι!

1

Ψήστε το στον φούρνο και θα έχετε το πιο ζουμερό αποτέλεσμα!

Συστατικά

Για το ρολό

  • πιπεριές κόκκινες
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3 κλ. θυμάρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κλ. δεντρολίβανο
  • 2,5 κιλά μοσχάρι, λάπα, ανοιγμένο για ρολό
  • 2-3 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 10 φέτες μπέικον

Για τις πατάτες

  • 1,5 κιλό πατάτες baby, βρασμένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα θυμαριού

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση κατά μήκος, τις καθαρίζουμε από τα σποράκια τους, και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, αφαιρούμε τα φύλλα θυμαριού από το κοτσάνι τους, και κρατάμε τα κοτσάνια τους στην άκρη καθώς θα τα χρειαστούμε.
  • Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας 2 φύλλα αλουμινόχαρτο και 1 φύλλο λαδόκολλας.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το δεντρολίβανο και τα κοτσάνια από το θυμάρι.
  • Τοποθετούμε από πάνω το ανοιγμένο κρέας, έτοιμο από τον κρεοπώλη.
  • Κόβουμε το κρέας στα σημεία που προεξέχει και συμπληρώνουμε σε άλλα σημεία που υπάρχει κενό -δημιουργώντας “μπαλώματα”-, ώστε να απλωθεί καλά σε όλη την επιφάνεια της λαδόκολλας και να μπορέσουμε να το τυλίξουμε σε ρολό.
  • Πασπαλίζουμε με τα 30 γρ. αλάτι και το πιπέρι, και απλώνουμε καλά τη μουστάρδα σε όλη την επιφάνεια του κρέατος.
  • Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, τις πιπεριές και το μπέικον.
  • Τυλίγουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας και του αλουμινόχαρτου για να δώσουμε το σχήμα του ρολού. Προαιρετικά, δένουμε το ρολό με σπάγκο σε διάφορα σημεία, πριν το κλείσουμε με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο, ώστε να μη χυθεί η γέμιση.
  • Τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και τοποθετούμε το ρολό σε ένα ταψί με σχάρα.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 3 ½ ώρες.
  • Μετά από 3 ½ ώρες αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και ψήνουμε για ακόμα 20-30 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, μεταφέρουμε το ρολό σε ένα ξύλο κοπής, και αφαιρούμε τον σπάγκο.
  • Αφήνουμε το κρέας για λίγο στην άκρη και το κόβουμε σε κομμάτια.

Για τις πατάτες

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή  φωτιά.
  • Πιέζουμε τις βρασμένες πατάτες με τα χέρια μας ώστε να σπάσουν ελαφρά και τις τοποθετούμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές για περίπου 3-4 λεπτά.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε το ρολό με τις πατάτες και πασπαλίζουμε με φύλλα θυμαριού.

Δείτε βίντεο με την συνταγή

Διαβάστε επίσης:

Εύκολες γαλακτοφέτες από τον Άκη Πετρετζίκη

Μηλόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη