ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια παραδοσιακή συνταγή επηρεασμένη από τα όμορφα νησιά των Κυκλάδων!
#tsoulotip: Αν θέλουμε τα γιουβαρλάκια να είναι πιο ελαφριά, μπορούμε να σοτάρουμε το κρεμμύδι.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας, φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
2. Έπειτα, πλάθουμε τον κιμά σε μπαλάκια των 30-35 γρ. και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
3. Στη συνέχεια, αφήνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα το χυμό ντομάτας, το νερό, το κρασί, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και την αφήνουμε να πάρει μία βράση, για περίπου 10 λεπτά.
4. Ύστερα, ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς με το ρύζι και να δέσει η σάλτσα για περίπου 25-30 λεπτά.
5. Σερβίρουμε ζεστά.
Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή εδώ
ΠΗΓΗ: Giorgos Tsoulis
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Ανάσα» για τον προϋπολογισμό η ρήτρα διαφυγής για τις αμυντικές δαπάνες – Στη Σύνοδο του Μαρτίου οι οριστικές αποφάσεις
- Εισηγμένες εταιρείες: Μοιράζουν μερίσματα «με το καλημέρα», στα 5 δισ. ο πήχης
- Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις
- Τραμπ για Ουκρανία: «Ζητάμε…οτιδήποτε μπορούμε να πάρουμε»
