• Food

    Μια πεντανόστιμη συνταγή: Πατάτες …πειραγμένες

    • NewsRoom
    πατάτες φούρνου


    Έχετε βαρεθεί τις κλασσικές συνταγές για πατάτες; Παρακάτω θα δείτε πώς μπορείτε να τις φτιάξετε με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο. Σιγοψήνονται με σκόρδο, βούτυρο, αρωματικά, λεμόνι και λίγο μέλι.

    Υλικά

    • 1,5 κιλό πατάτες baby ή μικρού μεγέθους
    • 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
    • 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
    • 3 σκελίδες σκόρδο
    • Μαϊνταντό ψιλοκομμένο
    • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι
    • 1 κουταλιά σούπας μέλι
    • Αλάτι και πιπέρι

    Εκτέλεση

    • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
    • Κόψτε φετούλες τις πατάτες, όπως στη φωτό, αλλά όχι ως την άκρη, να μην ανοίξουν
    • Σε μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί
    • Τοποθετήστε τις πατάτες σε ταψάκι και περιχύστε τις με το υγρό -Με ένα πινέλο ρίξτε λίγο μέσα σε κάθε σχισμή
    • Κρατήστε λίγο υγρό για αργότερα
    • Βάλτε και μερικές σκελίδες σκόρδο ανάμεσα, μην το ξεφλουδίσετε
    • Προσθέσε μισό ποτήρι νερό και ψήστε τις στον φούρνο για 1 ώρα
    • Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο υγρό πριν το τέλος
    • Μοναδικό και πανέμορφο πιάτο, συνοδεύει κρέατα και κοτόπουλο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσακιστές πατάτες baby με ιταλική gremolata στον φούρνο: Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μια υπέροχη κι εύκολη συνταγή: Οι πατάτες του φούρνου… αλλιώς!



    ΣΧΟΛΙΑ