ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, το νέο Βατερλώ της Απαλαγάκη, το κινεζικό μαρτύριο για τον Μάνο, τα υπερόπλα Πιτσιλή, η αλήθεια για τη Μιράντα Πατέρα και ο γάτος Dollar, ο αεικίνητος Πιέρ και ο θαρραλέος πολιτικός με την κομμώτρια
Μία διαφορετική, άκρως καλοκαιρινή συνταγή μας δείχνει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που μαγειρεύει χταπόδι με λαδερά λαχανικά. Ένα πιάτο με όλα τα οφέλη των θαλασσινών και των λαχανικών, που θα σας λύσει τα χέρια για το τραπέζι της Τετάρτης.
Δοκιμάστε το!
Υλικά
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 χταπόδι γύρω στο 1½ κιλό
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
500 γραμ. φασολάκια φρέσκα καθαρισμένα (στρογγυλά)
5-6 κολοκυθάκια μικρά – τρυφερά – ολόκληρα
1 καρότο κομμένο σε μικρά καρέ
1 πατάτα κομμένη σε μικρά καρέ
1 κ.σ. πελτέ
400 γραμ. ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για το χταπόδι με λαδερά λαχανικά
Καθαρίζουμε πρώτα το χταπόδι (στόμα και κουκούλα).
Το κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές.
Το βάζουμε σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο και σε μέτρια φωτιά, το αφήνουμε να πιει τα υγρά του και να αλλάξει χρώμα (για λίγα λεπτά).
Τότε, προσθέτουμε λίγο από το συνολικό ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο ολόκληρο.
Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά το κρεμμύδι, να γίνει διάφανο.
Τρίβουμε τον πελτέ στην κατσαρόλα.
Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
Σκεπάζουμε το χταπόδι με ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μισοβράσει, περίπου 30΄-40΄ (ανάλογα με το χταπόδι. αν είναι φρέσκο ή κατεψυγμένο, κι αν έχει χτυπηθεί πολύ καλά, οπότε βράζει πολύ γρήγορα) για το χταπόδι με λαδερά λαχανικά.
Αφού μισοβράσει το χταπόδι, ρίχνουμε μέσα τα φασολάκια, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τις πατάτες και τις ντομάτες.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 30΄.
Το χταπόδι αν είναι φρέσκο δεν το αλατίζουμε είναι αρκετά αλμυρό. Το φαγητό πρέπει να μείνει με το λάδι του.
Στο τέλος, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε ακόμη:
Οσπριάδα: H πανεύκολη συνταγή του Άκη για ένα θρεπτικό πιάτο
Η συνταγή που θα αγαπήσουν όλοι: Σουφλέ μελιτζάνας με κιμά
Σπαγγέτι με άρωμα Ελλάδας: Με ψητές γαρίδες μαριναρισμένες σε εσπεριδοειδή
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση