Μία εύκολη συνταγή για το τραπέζι της Πέμπτης

Μία ιδιαίτερη συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης, που μαγειρεύει Shakshuka, μία συνταγή από τη Βόρεια Αφρική, που μοιάζει με τον δικό μας καγιανά. Ένα εύκολο πιάτο, που θα σας κερδίσει!

Δοκιμάστε το!

Υλικά

1/2 κρεμμύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
1 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά τσίλι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
αλάτι
πιπέρι
2 αβγά

Για το σερβίρισμα

2 τορτίγιες
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε να καραμελώσει.

Βάζουμε το κύμινο, την πάπρικα, το σκόρδο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, τον πελτέ πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε.

Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Χαμηλώνουμε σε χαμηλή φωτιά και βράζουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε στη σάλτσα τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, καπακώνουμε και βράζουμε για 3-4 λεπτά.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη:

Σοκολατένιο γλυκό με μπισκότα: Ένα δροσερό επιδόρπιο που θα λατρέψουν όλοι

Λαχταριστά ρολάκια με κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη

Καλαμάρι γεμιστό: Μία συνταγή που θα ξετρελάνει τη γεύση σας

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση