Η συνταγή για μία πρωτότυπη σαλάτα που θα σας κερδίσει!

Μία δροσερή και πολύ υγιεινή συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης, που ετοιμάζει σαλάτα σολομού με αβοκάντο. Μία πρωτότυπη γεύση, που θα σας κερδίσει.

Δοκιμάστε την!

Υλικά

600 γρ. σολομό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 αβοκάντο
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
200 γρ. σαλάτα mix
20 γρ. σουσάμι, μαύρο

Για το dressing

10 γρ. τζίντζερ
1/2 πιπεριά τσίλι
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. σησαμέλαιο
1 κ.γ. μέλι
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ

Για το σερβίρισμα

σουσάμι, μαύρο
πιπεριά τσίλι
λάιμ
κόλιανδρο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.

Κόβουμε τον σολομό σε φέτες 2 εκ. και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι με το δέρμα προς το τηγάνι. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά και από τις 2 πλευρές για 5-7 λεπτά.

Αφαιρούμε τον σολομό, βγάζουμε το δέρμα (προαιρετικά) και τον κόβουμε σε κομμάτια. Αφήνουμε στην άκρη. Αν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε το δέρμα για το σερβίρισμα.

Σε ένα μιξεράκι βάζουμε τα αβοκάντο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τον χυμό από το λάιμ, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μεταφέρουμε στο πιάτο σερβιρίσματος και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του. Βάζουμε από πάνω τη σαλάτα και αφήνουμε στην άκρη.

Για το dressing

Σε ένα μπολ τρίβουμε το τζίντζερ, βάζουμε την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το μέλι. τον χυμό από το λάιμ και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση της συνταγής δείτε εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη:

Τα ζυμαρικά που θα σας ξετρελάνουν: Παπαρδέλες με πέστο καρότου

Muffins με ελιές και αλεύρι ολικής άλεσης: Ένα ελαφρύ και γευστικό σνακ

Απόλαυση χωρίς ενοχές: Light brownies χωρίς γλουτένη

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση