Enchiladas με κοτόπουλο, μία συνταγή που «μυρίζει» Μεξικό!

Το πιο φημισμένο μεξικάνικο πιάτο, έτοιμο σε 20 μόνο λεπτά, είναι η τέλεια ιδέα για βραδινό διαφορετικό από τα άλλα.

Υλικά

500γρ. φιλέτο κοτόπουλου

8 τορτίγιες καλαμποκιού

2 φλιτζάνια σος enchilada

300 γρ. mix τυριών

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τη μισή σος. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι για γεύση.

Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων τις τορτίγιες για 1 λεπτό και τις γεμίζουμε με το παραπάνω μίγμα και μία μεγάλη κουταλιά τυριού. Τις τυλίγουμε σφιχτά και τις τοποθετούμε στε ένα ταψάκι. Περιχύνουμε την υπόλοιπη σος από πάνω και στο τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε για 20 λεπτά.

 

Διαβάστε επίσης:

H υγιεινή εναλλακτική: Πίτσα με βάση από κουνουπίδι

Συνταγή για νόστιμες στριφτές τυρόπιτες κουρού

Μια vintage συνταγή: Κοτόπουλο μιλανέζα με ρύζι αλά κρεμ

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση