Συνταγή για λιγκουίνι με πέστο αβοκάντο από τον Άκη Πετρετζίκη.

Φτιάξτε μια πεντανόστιμη μακαρονάδα με λιγκουίνι και σάλτσα πέστο για ένα νόστιμο γεύμα.

1

Δείτε παρακάτω και τη συνταγή για υπέροχη πέστο με αβοκάντο, έτοιμη σε μόλις πέντε λεπτά!

Συστατικά

Για τα λιγκουίνι

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • πέστο με αβοκάντο (Δείτε παρακάτω τη συνταγή)
  • καρύδια, για το σερβίρισμα
  • παρμεζάνα, τριμμένη, για το σερβίρισμα
  • ντοματίνια, κομμένα στη μέση, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα λιγκουίνι

  • Βράζουμε τα λιγκουίνι με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε, τα κρατάμε σε ένα μεγάλο τηγάνι και όσο είναι ζεστά τα μακαρόνια, ρίχνουμε μέσα το πέστο με αβοκάντο.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με λίγα καρύδια, τυρί τριμμένο και ντοματίνια.

Πέστο με αβοκάντο

Συστατικά

  • 2 αβοκάντο, ώριμα
  • 20 γρ. βασιλικό
  • 50 γρ. ξηρούς καρπούς
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 50-100 ml ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το πέστο με αβοκάντο

  • Βάζουμε όλα τα υλικά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια εκτός από το λάδι.
  • Χτυπάμε 2 λεπτά μέχρι να σπάσουν τα καρύδια.
  • Τέλος, προσθέτουμε, το ελαιόλαδο και την παρμεζάνα.
  • Χτυπάμε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το πέστο από αβοκάντο είναι έτοιμο.

Διαβάστε επίσης:

Ανοιξιάτικη σαλάτα με κράκερ βαλσάμικου από τον Άκη Πετρετζίκη

Εύκολο προφιτερόλ με σαβαγιάρ από τον Άκη Πετρετζίκη