Μια πεντανόστιμη συνταγή για λαζάνια με κιμά, αλλά και με κρυμμένα λαχανικά! Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει τρόπους για να βάλουμε τα λαχανικά στο πιάτο των παιδιών μας, χωρίς αυτά να το πάρουν μυρωδιά!

Η συνταγή είναι για 12 μερίδες.

Συστατικά

  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. σπανάκι, μόνο τα φύλλα
  • 100 γρ. μανιτάρια champignon
  • 750 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 50 γρ. φακές
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 250 γρ. νερό

Για τη μπεσαμέλ

  • 600 γρ. κουνουπίδι, μόνο τα μπουκετάκια
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 600 γρ. γάλα
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 500 γρ. λαζάνια
  • 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • 1 καρότο, κομμένο σε στικ

Λαζάνια: Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τον κιμά

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε τον κιμά και τον πιέζουμε με μια κουτάλα να διαλυθούν τυχόν μεγάλα κομμάτια.
  • Σοτάρουμε τον κιμά για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει έντονο καστανό χρώμα και να εξατμιστούν όλα τα υγρά της κατσαρόλας.
  • Ψιλοκόβουμε το καρότο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
  • Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια το σπανάκι και τα μανιτάρια για 1-2 λεπτά μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη και λεία σάλτσα ντομάτας.
  • Αδειάζουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Προσθέτουμε τις φακές στην κατσαρόλα και αφήνουμε για 20 λεπτά να βράσουν.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Βράζουμε για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο akispetretzikis.gr

Διαβάστε επίσης:

Σοκολατένιο γλυκό με μπισκότα: Ένα δροσερό επιδόρπιο που θα λατρέψουν όλοι

Μπατζίνα: Εύκολη, γρήγορη, γευστική και υγιεινή!

Κυριακάτικη απόλαυση με πεντανόστιμο εξοχικό από τον Άκη