• Food

    Λαχταριστό τσουρέκι με σοκολάτα βήμα-βήμα

    • NewsRoom

    Τσουρέκι κοτσίδα με σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


    Μια ιδιαίτερη συνταγή όχι μόνο για το Πάσχα αλλά και για όλο το χρόνο. Το σιρόπι που ποτίζει το σοκολατένιο τσουρέκι το κάνει απλά μαγικό…

    Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

    Θα χρειαστούμε:
    Για το τσουρέκι

    550 γραμ. (4 ⅓ φλ.) αλεύρι δυνατό για τσουρέκι

    100 γραμ. (1/2 φλ.) ζάχαρη

    1 κ.γ. κανέλα

    1 κ.σ. γεμάτη μαγιά στιγμής

    3 αυγά μεγάλα

    120 γραμ. (1/2 φλ.) γάλα

    1/4 κ.γλ. αλάτι

    150 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

    λίγο λιωμένο βούτυρο

    2 φόρμες μικρές για κέικ

    Για τη γέμιση

    50 γραμ. (1/2 φλ.) κακάο

    50 γραμ. (1/2 φλ.) άχνη ζάχαρη

    125 γρ. λιωμένο βούτυρο

    150 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα

    100 γραμ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη

    1 κ.σ. ζάχαρη

    Για το σιρόπι

    240 γραμ. (1 φλ.) νερό

    300 γραμ. (1 ½ φλ) ζάχαρη

    φλούδα πορτοκαλιού ακέρωτη

    Εκτέλεση



    ΣΧΟΛΙΑ