ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Λαζάνια με κιμά γαλοπούλας από τον Άκη Πετρετζίκη! Μία σπιτική και διαφορετική συνταγή για λαζάνια φούρνου με κιμά από γαλοπούλα και αφράτη μπεσαμέλ!
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τον κιμά
- Ψιλοκόβουμε στο μούλτι το κρεμμύδι, τα καρότα και τα σέλερι, προσέχοντας να μη λιώσουν.
- Τα μεταφέρουμε σε ένα τηγάνι, το οποίο έχουμε κάψει σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 2 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, ρίχνουμε τον κιμά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ και τον κύβο που έχουμε διαλύσει σε νερό. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
- Προς το τέλος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα φύλλα βασιλικού.
Για τη μπεσαμέλ
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα που έχουμε κάψει σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζουμε το αλεύρι μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.
- Αποσύρουμε και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας με το σύρμα.
- Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα επαναφέρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο.
Για τη συναρμολόγηση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Άπλώνουμε το ⅓ από τον κιμά σε ένα πυρέξ 25×30 εκ., καλύπτουμε με ωμά λαζάνια και από πάνω βάζουμε το ⅓ της μπεσαμέλ.
- Κάνουμε το ίδιο για άλλες 2 στρώσεις και τελειώνουμε με μπεσαμέλ.
- Από πάνω απλώνουμε τη μοτσαρέλα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε και με λίγο ελαιόλαδο.
Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή εδώ
ΠΗΓΗ: AKIS PETRETZIKIS