ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει μία εύκολη και νόστιμη συνταγή για κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές.
Φτιάξτε το κλασικό και αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων με σάλτσα γιαουρτιού!
Συστατικά
- 150 γρ. ψωμί τριμμένο
- 600 γρ. κιμά χοιρινό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
- 1 αβγό, μεσαίο
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική, προαιρετικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. πατάτες
- 600 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με 300 ml σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το ψωμί, τον κιμά, αλάτι και πιπέρι.
- Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στον τρίφτη και τα ρίχνουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το αβγό, προαιρετικά τη μαγειρική σόδα, το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας φορώντας γάντια.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια, θα φτιάξουμε περίπου 28-30 τεμάχια, και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αλεύρι. Φροντίζουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους με αλεύρι.
- Αφαιρούμε το περιττό αλεύρι τινάζοντας τα κεφτεδάκια και τα μεταφέρουμε σε δόσεις στο καυτό λάδι.
- Τηγανίζουμε σε δόσεις για 4-5 λεπτά μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα και να πάρουν χρώμα.
- Παράλληλα, κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές λωρίδες και τηγανίζουμε σε μια φριτέζα ή σε ένα τηγάνι με 300 ml σπορέλαιο.
- Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε με τις τηγανητές πατάτες.
Δείτε τη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη:
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Goldman Sachs: Αγοράστε χρυσό – Τιμή στόχος τα 3.000 δολάρια ανά ουγγιά στο τέλος του 2025
- Μαίρη Τζαχάρη: Δωρεά $50 εκατομμυρίων της ομογενούς στο ΜΕΤ της Νέας Υόρκης
- Prosperty – Ελληνικό Κτηματολόγιο: Στρατηγική συνεργασία για την ψηφιακή αναβάθμιση της αγοράς ακινήτων
- Τα ορατά και μη ορατά της τέχνης – Έκθεση Νάκη Παναγιωτίδη στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή