Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει μία εύκολη και νόστιμη συνταγή για κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές.

Φτιάξτε το κλασικό και αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων με σάλτσα γιαουρτιού!

Συστατικά

  • 150 γρ. ψωμί τριμμένο
  • 600 γρ. κιμά χοιρινό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική, προαιρετικά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. πατάτες
  • 600 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με 300 ml σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το ψωμί, τον κιμά, αλάτι και πιπέρι.
  • Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στον τρίφτη και τα ρίχνουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το αβγό, προαιρετικά τη μαγειρική σόδα, το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας φορώντας γάντια.
  • Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια, θα φτιάξουμε περίπου 28-30 τεμάχια, και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αλεύρι. Φροντίζουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους με αλεύρι.
  • Αφαιρούμε το περιττό αλεύρι τινάζοντας τα κεφτεδάκια και τα μεταφέρουμε σε δόσεις στο καυτό λάδι.
  • Τηγανίζουμε σε δόσεις για 4-5 λεπτά μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα και να πάρουν χρώμα.
  • Παράλληλα, κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές λωρίδες και τηγανίζουμε σε μια φριτέζα ή σε ένα τηγάνι με 300 ml σπορέλαιο.
  • Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί.
  • Σερβίρουμε με τις τηγανητές πατάτες.

Δείτε τη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη:

Διαβάστε επίσης:

Cupcakes με 4 υλικά από τον Άκη Πετρετζίκη

Κρέπες με μανιτάρια και κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη