ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πού θα πάει η Intrakat, o δυνατός τζίρος της ΓΕΚ, τι συμβαίνει με τον Φέσσα, το τετ α τετ Μεγάλου – Πετραλιά, η κρίσιμη ημέρα για Σκλαβενίτη, τι συμβαίνει στο Ελληνικό, τα δίδυμα του Λούτον και η καλή -πλατινομαλλούσα- συνεργάτης του υπουργού
Πεντανόστιμες κρέπες σουφλέ από τον Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε το αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό, κρέπες με τυρί, ζαμπόν και κρέμα γάλακτος!
Τέλειο γεύμα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Συστατικά
- 12 κρέπες
- 24 φέτες τσένταρ
- 24 φέτες ζαμπόν
- 3 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 2 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 100 γρ. mix τυριών
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Απλώνουμε τις κρέπες στον πάγκο εργασίας μας.
- Μοιράζουμε στις κρέπες το τσένταρ, το ζαμπόν και τις 2 κ.σ. θυμάρι.
- Τυλίγουμε τις κρέπες σε λεπτά ρολάκια και τις βάζουμε, τη μια δίπλα στην άλλη, σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×40 εκ. που έχουμε αλείψει με το ελαιόλαδο.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά για να σπάσουν τα αβγά.
- Περιχύνουμε τις κρέπες με το μείγμα της κρέμας γάλακτος με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
- Πασπαλίζουμε με τα τυριά, με 1 κ.σ. θυμάρι, πιπέρι και ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
Δείτε βίντεο με τη συνταγή
Διαβάστε επίσης:
Πίτσα με κοτόπουλο και τυρί κρέμα από τον Άκη Πετρετζίκη
Nuggets από ψαρονέφρι από τον Άκη Πετρετζίκη