ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η νέα θέση της Κασκανιώτη, οι αλλαγές στην ΕΡΤ, η αποβολή του Λιάγκα, ο Πετρετζίκης σε νέες περιπέτειες και οι αυξήσεις στο Netflix
Συνταγή για κοκκινιστά καλαμαράκια με ρύζι από τον Άκη Πετρετζίκη!
Μία παραδοσιακή νηστίσιμη συνταγή για καλαμαράκια κοκκινιστά εύκολη γρήγορη και πεντανόστιμη!
Συστατικά
- 600 γρ. καλαμαράκια , κομμένα σε ροδέλες 2 εκ.
- 140 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
- 1 φύλλο δάφνης
- 450 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 600 γρ. νερό
- 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 300 γρ. ρύζι νυχάκι
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
- ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
- Τοποθετούμε παράλληλα ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
- Ρίχνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το φύλλο δάφνης, και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με τις τριμμένες ντομάτες και το νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε.
- Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά. Ανοίγουμε για να ανακατέψουμε κάθε 2-3 λεπτά και κλείνουμε ξανά το καπάκι.
- Ρίχνουμε στο καυτό τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, ταμπονάρουμε καλά τα καλαμαράκια με απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να φύγει η υγρασία, και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Σοτάρουμε τα καλαμαράκια για 2-3 λεπτά συνολικά. Στον μισό χρόνο ανακατεύουμε ανακινώντας το τηγάνι.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
- Προσθέτουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα με το ρύζι, ανακατεύουμε με την κουτάλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μεταφέρουμε τα καλαμαράκια στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ξανά με την κουτάλα.
- Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι.
- Σερβίρουμε με πιπέρι και φρέσκο μαϊντανό.
Δείτε βίντεο με τη συνταγή
Διαβάστε επίσης:
Στριφτή κασερόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη
Κολοκυθοκεφτέδες από τον Άκη Πετρετζίκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ένωση Ασθενών Ελλάδας – Έρευνα του ΟΟΣΑ: Ανεπαρκής η εμπειρία στην πρωτοβάθμια φροντίδα, τι πρέπει να γίνει
- Πέτρος Μάρκαρης: Τον «πόνο δεν τον καλμάρεις με ασπιρίνες»
- Eurobank: Τι ψάχνει ο Κώστας Βασιλείου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
- Γερμανία: Πώς λειτουργεί το γερμανικό εκλογικό σύστημα και ποια τα σενάρια μετά τις εκλογές της Κυριακής
