ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πού θα πάει η Intrakat, o δυνατός τζίρος της ΓΕΚ, τι συμβαίνει με τον Φέσσα, το τετ α τετ Μεγάλου – Πετραλιά, η κρίσιμη ημέρα για Σκλαβενίτη, τι συμβαίνει στο Ελληνικό, τα δίδυμα του Λούτον και η καλή -πλατινομαλλούσα- συνεργάτης του υπουργού
Συνταγή για κοκκινιστά καλαμαράκια με ρύζι από τον Άκη Πετρετζίκη!
Μία παραδοσιακή νηστίσιμη συνταγή για καλαμαράκια κοκκινιστά εύκολη γρήγορη και πεντανόστιμη!
Συστατικά
- 600 γρ. καλαμαράκια , κομμένα σε ροδέλες 2 εκ.
- 140 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
- 1 φύλλο δάφνης
- 450 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 600 γρ. νερό
- 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 300 γρ. ρύζι νυχάκι
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
- ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
- Τοποθετούμε παράλληλα ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
- Ρίχνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το φύλλο δάφνης, και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με τις τριμμένες ντομάτες και το νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε.
- Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά. Ανοίγουμε για να ανακατέψουμε κάθε 2-3 λεπτά και κλείνουμε ξανά το καπάκι.
- Ρίχνουμε στο καυτό τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, ταμπονάρουμε καλά τα καλαμαράκια με απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να φύγει η υγρασία, και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Σοτάρουμε τα καλαμαράκια για 2-3 λεπτά συνολικά. Στον μισό χρόνο ανακατεύουμε ανακινώντας το τηγάνι.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
- Προσθέτουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα με το ρύζι, ανακατεύουμε με την κουτάλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μεταφέρουμε τα καλαμαράκια στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ξανά με την κουτάλα.
- Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι.
- Σερβίρουμε με πιπέρι και φρέσκο μαϊντανό.
Δείτε βίντεο με τη συνταγή
Διαβάστε επίσης:
Στριφτή κασερόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη
Κολοκυθοκεφτέδες από τον Άκη Πετρετζίκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κύπρος: Εντάχθηκε στην λίστα των ΗΠΑ για συμμετοχή σε προγράμματα στρατιωτικής εκπαίδευσης
- Βούλιαζει η Wall Street μετά τις ανανεωμένες προβλέψεις της FED
- Marc Benioff (CEO Salesforce): «Όχι» στην πώληση του Τime στον όμιλο Ant1
- International Chamber of Shipping: Νέος Γενικός Γραμματέας ο Θωμάς Α. Καζάκος