ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
“Βάγια, Βάγια των βαγιών, τρώνε ψάρι και κολιό”.
Η Κυριακή των Βαΐων, παρότι μέρα της νηστείας της Σαρακοστής επιβάλει ψάρι και μάλιστα κολιό.
Ευκαιρία να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο φαγητό καθώς #μένουμε_σπίτι.
Υλικά για 6 ψάρια
- 5-6 κολιοί μέτριοι, περίπου ένα κιλό
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 3-4 ώριμες τομάτες
- 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό μόνο τα φύλλα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Προετοιμασία
- Αλατοπιπερώνουμε καλά τα καθαρισμένα ψάρια
- Χαράζουμε έναν σταυρό στο κάτω μέρος κάθε τομάτας και βάζουμε για λίγα δευτερόλεπτα σε βραστό νερό. Αφαιρούμε και ξεφλουδίζουμε. Πολτοποιούμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια να γυαλίσουν σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, την τομάτα, τον πελτέ και αλατίζουμε ελαφρά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5’ λεπτά περίπου.
- Τέλος προσθέτουμε το θυμάρι και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ψάρια, που προηγουμένως έχουμε αραδιάσει σε ταψί, ραντίζοντας με ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό χοντροκομμένο
- Βάζουμε στο φούρνο στους 180oC για μισή ώρα περίπου να πιει το φαγητό τα υγρά του και να ψηθούν τα ψάρια.