ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πού θα πάει η Intrakat, o δυνατός τζίρος της ΓΕΚ, τι συμβαίνει με τον Φέσσα, το τετ α τετ Μεγάλου – Πετραλιά, η κρίσιμη ημέρα για Σκλαβενίτη, τι συμβαίνει στο Ελληνικό, τα δίδυμα του Λούτον και η καλή -πλατινομαλλούσα- συνεργάτης του υπουργού
Πεντανόστιμο κέικ με σοκολάτα και πορτοκάλι από τον Άκη Πετρετζίκη.
Αφράτο κέικ με υπέροχη γεύση και άρωμα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Απολαύστε τον ιδανικό συνδυασμό σοκολάτας με πορτοκάλι σε αυτό το λαχταριστό κέικ που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Καλή απόλαυση!
Συστατικά
- 1 πορτοκάλι, μεσαίο
- 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 220 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, + έξτρα για τη φόρμα
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 4 αυγά, μεσαία
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. κακάο, σε σκόνη, + έξτρα για τη φόρμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι νερό και το πορτοκάλι ολόκληρο, και σιγοβράζουμε για 1 ώρα σε μέτρια φωτιά.
- Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια του.
- Κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση, στύβουμε για να φύγει η περισσότερη υγρασία τους, κόβουμε σε κομμάτια, μεταφέρουμε τα κομμάτια στον πολυκόφτη και χτυπάμε καλά.
- Προσθέτουμε 2 κ.σ. ζάχαρη και χτυπάμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την υπόλοιπη ζάχαρη, και χτυπάμε καλά με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
- Προσθέτουμε 2 κ.σ. αλεύρι, την πούλπα πορτοκάλι που φτιάξαμε, και χτυπάμε ρίχνοντας ταυτόχρονα ένα-ένα τα αυγά.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, και ανακατεύουμε ελαφρώς για 7 δευτερόλεπτα.
- Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μια ορθογώνια φόρμα 10×35 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μισό μείγμα.
- Ρίχνουμε το κακάο στο υπόλοιπο μείγμα του μίξερ, και χτυπάμε ελαφρώς με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 5 δευτερόλεπτα για να μη σφίξει το μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα με το κακάο πάνω από το λευκό μείγμα και με ένα μαχαίρι κάνουμε κυκλικές κινήσεις ώστε να ενωθούν ελαφρώς τα δύο μείγματα.
- Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 50 λεπτά.
- Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και την αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Δείτε βίντεο με τη συνταγή
Διαβάστε επίσης:
Κέικ καρότου χωρίς ζάχαρη από τον Άκη Πετρετζίκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στουρνάρας: Πολύ σημαντικό ένας πολίτης να είναι οικονομικά εγγράμματος – Παρουσιάστηκε το «Αλφαβητάρι της οικονομίας για εφήβους»
- Η Novo Nordisk επενδύει σε Νέα Υπερσύγχρονη Μονάδα Παραγωγής
- Σταϊκούρας: Ο αυτοκινητόδρομος Ιωάννινα – Κακαβιά θα συμβάλλει στην περιφερειακή και την εθνική ανάπτυξη
- Σε νέους ιδιοκτήτες από σήμερα τα ακίνητα της «Αλλατίνη» και της «Μαλαματίνα»