ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα μεγάλα σχέδια της Intralot, το παρασκήνιο για τη ΔΕΠΑ, οι νέες business του Λου Κολλάκη, έτοιμος ο Φέσσας, οι αλλαγές του Νεμπή, τα νέα πλοία του Προκοπίου, το κάλεσμα της Μήτση, οι περιπέτειες της πλατινομαλλούσας σε Βουλιαγμένη – Λεγρενά και ο ΧΧ
Πεντανόστιμο κέικ καρότου χωρίς ζάχαρη από τον Άκη Πετρετζίκη.
Συνταγή για ένα χριστουγεννιάτικο διαφορετικό κέικ για όσους θέλουν να προσέξουν στις γιορτές!
Συστατικά
Για το κέικ
- 140 γρ. αλεύρι καρύδας, + έξτρα για το πασπάλισμα
- 1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 9 αυγά, μέτρια
- 250 γρ. ερυθριτόλη
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 0%
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 400 γρ. καρότα, τριμμένα
- 80 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
- ελαιόλαδο, για το άλειμμα
Για το frosting
- 500 γρ. τυρί κρέμα light
- 150 γρ. ερυθριτόλη
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα
- καρύδια
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το κέικ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι καρύδας, την κανέλα, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά, την ερυθριτόλη, και χτυπάμε με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το εκχύλισμα βανίλιας, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού από το μπολ, τα τριμμένα καρότα, τα καρύδια, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 20 εκ. που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα το κέικ και να ψηθεί εσωτερικά.
- Αφαιρούμε τα ταψιά από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Για το frosting
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, την ερυθριτόλη, το εκχύλισμα βανίλιας, και χτυπάμε με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Για την σύνθεση
- Απλώνουμε λίγο από το frosting σε μια πιατέλα σερβιρίσματος ώστε να κολλήσει πάνω το πρώτο παντεσπάνι.
- Κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι την πάνω πλευρά από τα παντεσπάνια ώστε να δημιουργήσουμε μια επίπεδη επιφάνεια. Δεν πετάμε το παντεσπάνι που κόψαμε!
- Το κρατάμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
- Τοποθετούμε στην πιατέλα το ένα παντεσπάνι με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω και απλώνουμε με ένα κουτάλι το 1/3 από το frosting.
- Βάζουμε στο κέντρο λίγα κομμάτια από το παντεσπάνι που κόψαμε ώστε να πατήσει από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι χωρίς να απλώσει η κρέμα.
- Προσθέτουμε το δεύτερο παντεσπάνι -πάλι με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω- και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το υπόλοιπο frosting.
- Προσθέτουμε γύρω-γύρω λίγα καρύδια, τα τρίμματα από το κομμένο παντεσπάνι, και σερβίρουμε.
Διαβάστε επίσης:
Μοσχαρίσιο γεμιστό ρολό από τον Άκη Πετρετζίκη
Μηλόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δ. Καλαντώνη: Η ιστορία πίσω από την «Εξέλιξη Ζωής», οι δράσεις και οι στόχοι
- Attica Bank: Ανοίγει το παιχνίδι του ανταγωνισμού στις χρεώσεις
- Οι Έλληνες εφοπλιστές παρήγγειλαν εφέτος 230 πλοία – Ποιοι ναυπηγούν και ποιοι πούλησαν και αγόρασαν πλοία
- Άμεση Ανάλυση: Τι συμβαίνει με Optima Bank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, Profile, JP Morgan, MicroStrategy, Nike