ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πού θα πάει η Intrakat, o δυνατός τζίρος της ΓΕΚ, τι συμβαίνει με τον Φέσσα, το τετ α τετ Μεγάλου – Πετραλιά, η κρίσιμη ημέρα για Σκλαβενίτη, τι συμβαίνει στο Ελληνικό, τα δίδυμα του Λούτον και η καλή -πλατινομαλλούσα- συνεργάτης του υπουργού
Λαχταριστές καριόκες με τσουρέκι από τον Άκη Πετρετζίκη!
Εύκολη συνταγή για σπιτικές και σοκολατένιες καριόκες με τσουρέκι που περίσσεψε το Πάσχα!
Συστατικά
- 325 γρ. κουβερτούρα
- 250 γρ. τσουρέκι
- 20 γρ. κονιάκ
- 50 γρ. γάλα πλήρες
- 20 γρ. μέλι
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
- 30 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
Για το σερβίρισμα
- 150 γρ. τρούφα σοκολάτας, πολύχρωμη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στον αέρα.
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.
- Κόβουμε το τσουρέκι σε μικρά κομμάτια και το τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να φύγει όλη η υγρασία από το τσουρέκι.
- Βάζουμε στον πολυκόφτη το τσουρέκι και τα καρύδια και τα χτυπάμε. Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη αλλά να μείνουν κάποια κομμάτια.
- Αδειάζουμε το μείγμα του πολυκόφτη σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα, την κανέλα, το κακάο, το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας και το μέλι.
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Πιέζουμε το μείγμα με τα χέρια μας ώστε να σφίξει και το τοποθετούμε πάνω σε διάφανη μεμβράνη στον πάγκο εργασίας.
- Χρησιμοποιώντας τα χέρια μας του δίνουμε σχήμα σαλαμιού και το τυλίγουμε στη διάφανη μεμβράνη.
- Τοποθετούμε παράλληλα 2 διάφανες μεμβράνες πάνω στον πάγκο εργασίας ακουμπώντας η μία την άλλη.
- Τοποθετούμε πάνω στις μεμβράνες το τυλιγμένο σαλάμι.
- Τυλίγουμε ξανά το μείγμα πολύ σφιχτά στις μεμβράνες και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα.
- Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
- Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1-1 1⁄2 λεπτό, μέχρι να λιώσει.
- Τοποθετούμε ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας.
- Βγάζουμε το σαλάμι από το ψυγείο ή την κατάψυξη, αφαιρούμε τη διάφανη μεμβράνη, και το κόβουμε σε 12 φέτες πάχους 1 εκ.
- Παίρνουμε κάθε κομμάτι με ένα πιρούνι ή μια τσιμπίδα και το βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα.
- Αφαιρούμε το κομμάτι από την κουβερτούρα και το ακουμπάμε πάνω στη λαδόκολλα.
- Πασπαλίζουμε με πολύχρωμα sprinkles.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια.
- Αφήνουμε τις καριόκες στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα.
- Σερβίρουμε.
Διαβάστε επίσης:
Στριφτή κασερόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη
Πίτσα ναπολιτάνα από τον Άκη Πετρετζίκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στουρνάρας: Πολύ σημαντικό ένας πολίτης να είναι οικονομικά εγγράμματος – Παρουσιάστηκε το «Αλφαβητάρι της οικονομίας για εφήβους»
- Η Novo Nordisk επενδύει σε Νέα Υπερσύγχρονη Μονάδα Παραγωγής
- Σταϊκούρας: Ο αυτοκινητόδρομος Ιωάννινα – Κακαβιά θα συμβάλλει στην περιφερειακή και την εθνική ανάπτυξη
- Σε νέους ιδιοκτήτες από σήμερα τα ακίνητα της «Αλλατίνη» και της «Μαλαματίνα»