ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πού θα πάει η Intrakat, o δυνατός τζίρος της ΓΕΚ, τι συμβαίνει με τον Φέσσα, το τετ α τετ Μεγάλου – Πετραλιά, η κρίσιμη ημέρα για Σκλαβενίτη, τι συμβαίνει στο Ελληνικό, τα δίδυμα του Λούτον και η καλή -πλατινομαλλούσα- συνεργάτης του υπουργού
Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και γευστικό, τα κανελόνια με σπανάκι είναι ένα πιάτο που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Η συνταγή είναι του αγαπημένου σεφ Άκη Πετρετζίκη.
Για τα κανελόνια με σπανάκι θα χρειαστούμε:
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 3-4 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- 2 κ.σ. μέλι
- 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 250 γρ. νερό
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- βασιλικό, φρέσκο
Για τη γέμιση
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κιλό σπανάκι, φρέσκο
- 50 γρ. νερό
- 400 γρ. φέτα
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για τη σύνθεση
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. κανελόνια
- 200 γρ. φέτα
- 1 κ.σ. θυμάρι
Για το σερβίρισμα
- ρόκα
- πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα ντομάτας
- Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το σκόρδο χοντροκομμένο, φρέσκο βασιλικό και σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με ξίδι βαλσάμικο. Προσθέτουμε το μέλι, τη ντομάτα κονκασέ, το νερό και το μοσχοκάρυδο.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο νερό.
- Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε, φρέσκο βασιλικό, πιπέρι και αλάτι.
Για τη γέμιση
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένα και σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, το σπανάκι, το νερό και ανακατεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος από το σπανάκι και να φύγει η υγρασία.
- Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε φρέσκο δυόσμο, τη φέτα, ξύσμα από ένα λεμόνι, 1 κ.σ. χυμό λεμόνι, πιπέρι και αλάτι. Σπάμε την φέτα και ανακατεύουμε.
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Σε ένα ταψί προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τη μισή σάλτσα ντομάτας και απλώνουμε καλά ώστε να καλύψει όλο το ταψί.
- Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα μεταφέρουμε στο ταψί.
- Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, την τριμμένη φέτα και το θυμάρι.
- Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μισή ώρα. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Σερβίρουμε με ρόκα, φρέσκο πιπέρι και ελαιόλαδο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- International Chamber of Shipping: Νέος Γενικός Γραμματέας ο Θωμάς Α. Καζάκος
- Αυτοδιαχείριση: Πάνω από 13 εκατ. ευρώ μοιράζει για τα πνευματικά δικαιώματα
- Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ: Περισσότερες από 65.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν στον πρώτο κύκλο
- Πεντάγωνο: Η Κίνα έχει αυξήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο κατά 20%