ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σχεδόν κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην νόστιμη και θρεπτική πατάτα.
Οι τραγανές πατάτες φούρνου μπορούν είτε να γίνουν ένα τέλειο συνοδευτικό είτε να σερβιριστούν μόνες τους. Ο Γιώργος Τσούλης δίνει την συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο και μας συμβουλεύει: Η πατάτα για να γίνει τραγανή στο φούρνο, πρέπει όταν τη βγάλουμε από την κατσαρόλα, η επιφάνειά της να έχει «σκάσει», δηλαδή να είναι στα πρόθυρα να διαλυθεί.
Οι ποσότητες είναι για τέσσερις ως έξι μερίδες και ο χρόνος παρασκευής φτάνει τα 50 λεπτά.
Υλικά
- 1/2 κιλό πατάτες baby ξεφλουδισμένες
- 50ml. ελαιόλαδο
- 7-8 φύλλα φασκόμυλο
- 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
- Αλάτι & πιπέρι
Προετοιμασία και Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό με αλάτι.
- Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τις βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 20’ μέχρι να αρχίσουν να κάνουν ρωγμές.
- Μόλις ετοιμαστούν τις σουρώνουμε.
- Παίρνουμε ένα ορθογώνιο πυρήμαχο σκεύος ή ένα ταψί του φούρνου, και αδειάζουμε μέσα τις πατάτες. Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, απλώνουμε τα φύλλα φασκόμηλου από πάνω και τέλος το δεντολίβανο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20’-25’ μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα οι πατάτες. Καλό θα ήταν να ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις πατάτες ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφ. Πάρνηθος λόγω χιονόπτωσης
- Μεσανατολικό: Το Ισραήλ και η Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για την καθυστέρηση σε μια συμφωνία εκεχειρίας
- Φινλανδία: Το Ελσίνκι ερευνά μια διακοπή σε μια υποθαλάσσια γραμμή ενέργειας προς την Εσθονία
- Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η συνεργασία, η κοινή προσπάθεια και η ευλογία του Θεού δίνουν λύση στα προβλήματα