Σχεδόν κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην νόστιμη και θρεπτική πατάτα.

Οι τραγανές πατάτες φούρνου μπορούν είτε να γίνουν ένα τέλειο συνοδευτικό είτε να σερβιριστούν μόνες τους. Ο Γιώργος Τσούλης δίνει την συνταγή για ένα  πεντανόστιμο πιάτο και μας συμβουλεύει: Η πατάτα για να γίνει τραγανή στο φούρνο, πρέπει όταν τη βγάλουμε από την κατσαρόλα, η επιφάνειά της να έχει «σκάσει», δηλαδή να είναι στα πρόθυρα να διαλυθεί.

Οι ποσότητες είναι για τέσσερις ως έξι μερίδες και ο χρόνος παρασκευής φτάνει τα 50 λεπτά.

Υλικά

  • 1/2 κιλό πατάτες baby ξεφλουδισμένες
  • 50ml. ελαιόλαδο
  • 7-8 φύλλα φασκόμυλο
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • Αλάτι & πιπέρι

Προετοιμασία και Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό με αλάτι.
  2. Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τις βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 20’ μέχρι να αρχίσουν να κάνουν ρωγμές.
  3. Μόλις ετοιμαστούν τις σουρώνουμε.
  4. Παίρνουμε ένα ορθογώνιο πυρήμαχο σκεύος ή ένα ταψί του φούρνου, και αδειάζουμε μέσα τις πατάτες. Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, απλώνουμε τα φύλλα φασκόμηλου από πάνω και τέλος το δεντολίβανο.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20’-25’ μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα οι πατάτες. Καλό θα ήταν να ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις πατάτες ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.