Μία υπέροχη συνταγή, γεμάτη νοστιμιά μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης. Μας μαγειρεύει σουτζουκάκια γιαουρτλού, μία συνταγή που θα τους ξετρελάνει όλους!

Προσέχουμε να μην τηγανιστούν πολύ τα κεφτεδάκια, γιατί θα μαγειρευτούν και μέσα στη σάλτσα.

Δοκιμάστε το!

Για τα κεφτεδάκια:

300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

300 γρ. χοιρινό κιμά

3 φέτες ψωμί του τοστ, θρυμματισμένες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 αυγό, μέτριο

½ κ.γ. κύμινο, σε σκόνη

8 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

¼ μάτσο μαϊντανού, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Αλεύρι, για το πασπάλισμα

Για τη σάλτσα:

500 ml νερό

10 ml λευκό κρασί

8 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

3 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μέλι

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:

6 πίτες για σουβλάκι

Γιαούρτι, στραγγιστό

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια:

Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το ψωμί, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, το δυόσμο, το μαϊντανό, το κύμινο, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης.

Αφού ομογενοποιηθεί η ζύμη για τους κεφτέδες, καλύπτουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Μετά το πέρας της μιας ώρας, πλάθουμε σε μπαλάκια των 35-40 γρ. και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.

Παράλληλα, τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι ή μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε.

Όταν τα κεφτεδάκια πάρουν σκούρο χρώμα, τα αποσύρουμε από τη φωτιά, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο, όπου έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα:

Παράλληλα, τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αφήνουμε να ζεσταθεί και αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσει.

Έπειτα, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, σβήνουμε με το λευκό κρασί αφήνοντας το αλκοόλ εξατμιστεί, κι έπειτα, προσθέτουμε το νερό, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: giorgostsoulis.com