H συνταγή του Γιώργου Τσούλη για μία ιδιαίτερη εκδοχή του αγαπημένου, παραδοσιακού κορμού

Μια ιδιαίτερη εκδοχή του αγαπημένου, παραδοσιακού κορμού, που μας δείχνει την ιδανική συνταγή για τον έχουμε εύκολα και γρήγορα στο τραπέζι μας. Είναι πεντανόστιμος, χωρίς γλουτένη, κατάλληλος για τις καλοκαιρινές ημέρες. Το τέλειο γλυκό.

Δοκιμάστε το!

#tsoulotip: Πρέπει να έχει κρυώσει καλά η γέμιση πριν τη βάλουμε μέσα για να μην κόψει. Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει καλά για να μπορούμε να την τυλίξουμε χωρίς να σπάσει.

Υλικά

Για τη γκανάζ:

100 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα

100 ml κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. καφέ εσπρέσο

Για τη γέμιση:

100 ml κρέμα γάλακτος

250 γρ. μασκαρπόνε

2-3 κ.σ. λικέρ καφέ

Για τη βάση:

3 medium αυγά μόνο τα ασπράδια

180 γρ. άχνη ζάχαρη

1 κ.γ. κόρν φλάουερ

2 κ.σ. καφέ εσπρέσο

Για το σερβίρισμα:

Κακάο

Εκτέλεση

Για τη γκανάζ:

Βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ, τη κρέμα μαζί με τη σοκολάτα, καλύπτουμε με μεμβράνη και την λιώνουμε στα μικροκύματα στους 700 wt για 1 με 2 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη, ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ώστε να διαλυθεί όλη η σοκολάτα.

Ρίχνουμε μέσα τον εσπρέσο, ανακατεύουμε εκ νέου και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση:

Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το μασκαρπόνε, το λικέρ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Ρίχνουμε μέσα την κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο.

Για τη βάση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160°C στον αέρα.

Ρίχνουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και με το σύρμα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει μαρέγκα. Μόλις αρχίσει και γίνεται μαρέγκα, ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη μέχρι να σφίξει η μαρέγκα.

Αποσύρουμε τον κάδο, ρίχνουμε μέσα το καφέ, το κόρν φλάουερ και με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί διαμέτρου 33Χ23 εκ., αφού πρώτα στρώσουμε λαδόκολλα και έχουμε βουτυροαλευρώσει και ψήνουμε για 20 με 22 λεπτά.

Αφαιρούμε από το φούρνο μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, έπειτα ξεφορμάρουμε, καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Δείτε τη σύνθεση της συνταγής εδώ.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Διαβάστε ακόμη:

Η συνταγή που θα ξετρελάνει τη γεύση σας: Ριζότο με φρούτα του δάσους

Το γιουβέτσι του καλοκαιριού με γαρίδες – Η ενδιαφέρουσα συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Ένα πιάτο που «μυρίζει» παράδοση: Πολίτικα γεμιστά με ρύζι

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση