Ελαφριά και εύκολη, αυτή η συνταγή για ομελέτα φούρνου θα σας ξετρελάνει! Με τσένταρ για έξτρα γεύση και λίγη κρέμα γάλακτος, θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο του καλοκαιριού – και όχι μόνο.

Υλικά για 6 άτομα

1 κ.γλ. βούτυρο

9 μεγάλα αυγά

½ φλ. κρέμα γάλακτος

1 κ.γλ. αλάτι

2 ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμύδια

¼ φλ. τριμένο τσένταρ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι.

Χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε.

Χύνουμε το μίγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά. Ρίχνουμε από πάνω το τσένταρ και ψήνουμε για 2-3 ακόμη λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

 

Διαβάστε επίσης:

Καρμπονάρα με κεφτεδάκια

Γρήγορη και καλοκαιρινή συνταγή για πένες primavera

Η πιο εύκολη και ελαφριά συνταγή για κοκκινιστό κουνέλι στιφάδο

 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση