Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτήν την απόλυτα καλοκαιρινή, αφράτη, τυρένια φριτάτα.

Ένα τόσο απλό και ταυτόχρονα γευστικό πιάτο, έτοιμο σε κάτι παραπάνω από μισή ώρα.

Υλικά

2 πράσα, χωρίς τα κοτσάνια

4 κ.σ. αρακά ωμό

1 κολοκυθάκι

2 φέτες γαλοπούλα

100 γρ. φέτα

4 αυγά

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα.

Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον αρακά.

Στο μούλτι, αλέθουμε το κολοκυθάκι. Ψιλοκόβουμε τη γαλοπούλα, κόβουμε τη φέτα σε κομματάκια με τα χέρια και τα προσθέτουμε όλα στο μπολ.

Σπάμε τα αυγά μέσα σε ένα δεύτερο μπολ και τα χτυπάμε, μέχρι κρόκος και ασπράδι να γίνουν ένα. Αδειάζουμε το μίγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε.

Ψεκάζουμε ένα μικρό πυρέξ με λίγο λάδι και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε με σαλάτα και κρακεράκια.

 

Διαβάστε επίσης:

Η συνταγή του Άκη για το τέλειο και θρεπτικό σνακ: Νηστίσιμες κροκέτες με σπανάκι

Αποξηραμένα φρούτα: Ένα σνακ-σύμμαχος για την υγεία

Το σνακ για όλη την ημέρα: Healthy μπάρες λεμονιού από τον Άκη

 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση