Ένα αγαπημένο γλυκό που μας έρχεται από την πανέμορφη Γαλλία! Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πώς να φτιάξουμε την κλασική κι αγαπημένη κρεμ μπρουλέ, παρουσιάζοντάς μας βήμα βήμα τη συνταγή:

Συστατικά:

250 γρ. κρέμα γάλακτος
75 γρ. γάλα
1 στικ βανίλιας
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 κρόκοι από μέτρια αυγά

Για το σερβίρισμα

20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100ο C στον αέρα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη μισή ζάχαρη.

Χωρίζουμε τη βανίλια στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και τους βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον λοβό.
Μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα.

Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά με ένα σύρμα χειρός.

Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα της κατσαρόλας, αφαιρούμε από τη φωτιά και το βάζουμε πολύ αργά στο μπολ με τους κρόκους, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα χειρός.

Μεταφέρουμε πάλι όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία μαρίζ για 20 δευτερόλεπτα και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Βάζουμε το μείγμα σε δοσομετρικό δοχείο και αφαιρούμε τον λοβό της βανίλιας.

Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 φόρμες για κρεμ μπρουλέ και ψήνουμε για 45 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ζάχαρη σε κάθε μπολάκι, καίμε με το φλόγιστρο και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη:

Πώς να φτιάξετε τον πιο τέλειο πουρέ πατάτας

Ραφιόλια Πάρου: Μια εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή