ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παρότι το όνομα του πιάτου είναι περιοριστικό – primavera σημαίνει άνοιξη – οι πένες primavera δεν γνωρίζουν εποχές. Με τοματίνια, καλαμπόκι και κολοκυθάκι, η παρακάτω συνταγή αποτελεί, μάλιστα, ωδή στο καλοκαίρι.
Πλούσια σε γεύση και ελαφριά, θα γίνει η αγαπημένη σας.
Υλικά
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. πένες
500 γρ. τοματίνια cherry κομμένα στη μέση
1 μεγάλο κολοκύθι
¾ κούπα καλαμπόκι
¼ κούπα τριμμένη παρμεζάνα
Χυμό από ένα μέτριο λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο σκόρδο σε σκόνη, για γεύση
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις πένες, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις σουρώνουμε, αλλά κρατάμε το μισό από το νερό στην κατσαρόλα. Έπειτα, τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Σε μεγάλο τηγάνι και μέτρια φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο. Κόβουμε σε κομμάτια το κολοκύθι, το προσθέτουμε και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα τοματίνια, το καλαμπόκι και το σκόρδο, ανακατεύουμε για 3-5 ακόμη λεπτά και σιγά – σιγά ρίχνουμε στο τηγάνι τις πένες.
Προσθέτουμε το μισό του νερού που κρατήσαμε, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και λίγη παρμεζάνα. Αν είναι απαραίτητο, ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Διαβάστε επίσης:
H υγιεινή εναλλακτική: Πίτσα με βάση από κουνουπίδι
Μπαρμπούνια τηγανητά, για να μυρίσει θάλασσα το πιάτο σας
H συνταγή για ελαφριά απόλαυση: Λαζάνια με μανιτάρια και φέτα
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πλήγμα για την Pfizer: Ανατροπή στα σχέδια της για το χάπι-αντίπαλο του Ozempic
- Μητσοτάκης προς Γάλλο ΥΠΑΜ: Το σχέδιο ReArm, στέρεη βάση για την στρατηγική αυτονομία της Ε.Ε. – Και για 4η φρεγάτα Belharra η Ελλάδα
- Four Seasons Astir Palace Hotel Athens: Ανοιξιάτικα Αρώματα και Γεύσεις
- Ο Ροντινέι τραγούδησε την Πανσέληνο με τη Βανδή στα μπουζούκια (video)
