Gingerbread brownies είναι η συνταγή που προτείνει για σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης.

Φτιάξτε ένα τέλειο γιορτινό γλυκό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Gingerbread brownies με frosting τυριού και σάλτσα καραμέλας!

Καλή απόλαυση!

Συστατικά

  • 170 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 60 γρ. μελάσα, ή μέλι
  • 2 αυγά, μεσαία
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
  • 1-2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1-2 κ.γ. τζίντζερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • βούτυρο, για το ταψί
  • κακάο, για το ταψί

Για το frosting

  • 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

Για το σερβίρισμα

  • sprinkles, ζάχαρης, πολύχρωμα
  • 80 γρ. σάλτσα καραμέλας

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Σε ένα κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη μελάσα, και χτυπάμε με το φτερό για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το γαρίφαλο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ, τη σόδα και το αλάτι, και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε στο μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για 10-15 δευτερόλεπτα.
  • Σε ένα ταψί διαστάσεων 25×32 εκ. απλώνουμε λαδόκολλα, βούτυρο και κακάο.
  • Βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 18-20 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Δείτε βίντεο με τη συνταγή

Διαβάστε επίσης:

Cinnamon rolls μελομακάρονο από τον Άκη Πετρετζίκη

Εύκολο πανετόνε από τον Άκη Πετρετζίκη

Μηλόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη