ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Λαχταριστό γεμιστό giant cookie από τον Άκη Πετρετζίκη.
Αν αγαπάτε τα cookies τότε σίγουρα θα λατρέψετε αυτό το γεμιστό giant cookie με 2 είδη πραλίνας.
Καλή απόλαυση!
Συστατικά
- 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. ζάχαρη καστανή
- 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 αυγά, μεσαία
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- ½ κ.γ. σόδα μαγειρική
- 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 1-2 κ.σ. πραλίνα φράουλα
- 1-2 κ.σ. πραλίνα μπισκότο
Για το σερβίρισμα
- κουβερτούρα, λιωμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, την καστανή και την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλεύρι, τη σόδα και 100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια, μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι.
- Παίρνουμε τα 3/5 του ζυμαριού και το τοποθετούμε σε μια αντικολλητική φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23 εκ. καλύπτοντας όλο τον πάτο της φόρμας και τα τοιχώματα.
- Αλείφουμε στο μισό μέρος την πραλίνα φράουλα και στο άλλο μισό την πραλίνα μπισκότο.
- Ανοίγουμε το υπόλοιπο ζυμαράκι με έναν πλάστη, το τοποθετούμε πάνω από τις πραλίνες, και πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες σταγόνες κουβερτούρας.
- Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
- Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα.
Δείτε βίντεο με τη συνταγή
Διαβάστε επίσης:
Τιραμισού από τον Άκη Πετρετζίκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο ελλιμενισμός σκαφών αναψυχής το μεγαλύτερο πρόβλημα στον θαλάσσιο τουρισμό
- Τατιάνα Μπλάτνικ: Είμαι «grecolatina» – Τα μηνύματα στις γυναίκες και το ταξίδι στην Κολομβία
- Στέφανος Γκίκας προς σπουδαστές ΑΕΝ: Είστε οι συνεχιστές της μακράς ένδοξης πορείας της Ελληνικής Ναυτιλίας
- Aγγελική Φράγκου: Πούλησε τρία πλοία παλαιότερης κατασκευής και παρέλαβε τρία νεότευκτα
