Πεντανόστιμη γαριδομακαρονάδα με λευκή σάλτσα από τον Άκη Πετρετζίκη.

Λιγκουίνι σε σάλτσα με τυρί κρέμα και γαρίδες για ένα τέλειο πιάτο!

Συστατικά

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γρ. γαρίδες, Νο1, καθαρισμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. ούζο
  • 1/3 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. εστραγκόν
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. νερό
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • παρμεζάνα
  • ρίγανη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και τα λιγκουίνι. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
  • Κόβουμε τις γαρίδες στη μέση, κατά μήκος, και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τις βάζουμε στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε για 1 ½ λεπτό.
  • Σβήνουμε το τηγάνι με το ούζο και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε τις γαρίδες σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι με τη σάλτσα στη φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο τηγάνι. Βάζουμε το σκόρδο, το εστραγκόν και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, 1 κουτάλα της σούπας νερό από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέτουμε και τις γαρίδες, αφήνουμε να πάρουν μια βράση και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι και σερβίρουμε με πιπέρι, ελαιόλαδο, παρμεζάνα και ρίγανη.

Δείτε βίντεο με τη συνταγή για τη γαριδομακαρονάδα

Διαβάστε επίσης:

Πατάτες ογκρατέν από τον Άκη Πετρετζίκη

Αυθεντική ιταλική πίτσα από τον Άκη Πετρετζίκη