Πεντανόστιμα και χορτοφαγικά, αυτά τα κεφτεδάκια είναι το απόλυτο πιάτο του καλοκαιριού.

Ελαφριά, χαμηλά σε θερμίδες και όσο ζουμερά χρειάζεται, θα σας χαρίσουν ένα μεγάλο χαμόγελο μετά την πρώτη μπουκιά!

Υλικά

600 γρ. κουνουπίδι, χωρίς το κοτσάνι

100 γρ. φέτα σε κομματάκια

¼ φλιτζάνι ψιλικομμένο πράσο

2 κ.γλ. ρίγανη

¾ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσης

Τον κρόκο από ένα αυγό

¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Σαλάτα και τζατζίκι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Τοποθετούμε το κουνουπίδι στον ατμομάγειρα ή αχνίζουμε πάνω από κατσαρόλα για 5 έως 7 λεπτά.

2. Βάζουμε του κουνουπίδι στο μούλτι και το τρίβουμε. Έπειτα, το αφήνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη φέτα, τη ρίγανη, τη φρυγανιά, το αλεύρι, τον κρόκο και το πράσο. Αν θέλουμε, βάζουμε αλάτι και πιπέρι.

3. Με καθαρά χέρια, ανακατεύουμε καλά το μίγμα και το πλάθουμε σε μεσαίου μεγέθους κεφτέδες. Τους βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.

4. Σε μεγάλο τηγάνι, καίμε λίγο λάδι και τηγανίζουμε τους κεφτέδες για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρουμε με τζατζίκι και τη σαλάτα της επιλογής μας.

 

Διαβάστε επίσης:

Κεφτεδάκια με φακές, ρεβίθια και σάλτσα ταχινιού: Η νηστίσιμη συνταγή που θα λατρέψετε

Γεύση που… «ζαλίζει»: Κεφτεδάκια γαλοπούλας γεμιστά με μοτσαρέλα

Η συνταγή της γιαγιάς για τα τέλεια «ορφανά» γεμιστά

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση