ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συστατικά
4 μελιτζάνες
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
120 γρ. πάστα ελιάς
χυμό από 1 λεμόνι
1/2 κ.γ μπούκοβο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
250 γρ. φέτα
3 μεγάλες ντομάτες
12 κομμάτια 4×4 εκ. κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, από κονσέρβα
μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την μαρινάδα μας ανακατεύοντας την πάστα ελιάς, το λεμόνι, το μπούκοβο και το σκόρδο σε ένα μπολάκι και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ανταλλάξουν γεύσεις.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες. Κόβουμε τις κορυφές τους και στη συνέχεια τεμαχίζουμε την κάθε μία σε 8 φέτες. Ολοκληρώνοντας, θα πρέπει να έχουμε 24 φέτες.
Αλείφουμε τις μελιτζάνες με λίγο ελαιόλαδο.
Τις βάζουμε πάνω στη σχάρα και τις ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να μαραθούν και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
Αφαιρούμε από τη σχάρα, τις αλείφουμε με λίγη από τη μαρινάδα και τις διατηρούμε ζεστές σε ένα πιάτο.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Κόβουμε τις ντομάτες σε 4 ροδέλες την κάθε μία αφαιρώντας το πάνω και το κάτω κομμάτι της κάθε ντομάτας. Καλό είναι να αφαιρέσουμε τα σπόρια και τα πολλά ζουμιά από τις ροδέλες ώστε να μην έχει υγρασία το φαγητό μας μετά.
Κόβουμε τη φέτα σε 12 κομμάτια.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μάριος Ηλιόπουλος: Δίνει πριμ 300.000 ευρώ στην Εθνική Ελλάδος αν νικήσει την Αγγλία
- ΒοfA για Ελληνικές Τράπεζες: Αναβαθμίζει τις τιμές στόχους και συστάσεις
- Ιός Δυτικού Νείλου: Κανένα κρούσμα την τελευταία εβδομάδα – 34 συνολικά θάνατοι
- Alpha Bank: Πού οφείλεται η άνοδος των τιμών των υπηρεσιών στην Ελλάδα – Συγκριτική ανάλυση πληθωρισμού