Μία συνταγή που μυρίζει μαμά στο πιάτο μας

Ένα κλασσικό και αγαπημένο φαγητό ετοιμάζει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης, που μας δείχνει την εύκολη συνταγή για παραδοσιακό μπριάμ. Ένα πιάτο με λαχανικά εποχής, που πάντοτε απολαμβάνουμε.

Δοκιμάστε το!

Υλικά

2 πατάτες
1 μελιτζάνα
2 καρότα
2 κολοκυθάκια
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πράσινη
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
400 γρ. ντομάτες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
100 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.γ. μέλι

Για το σερβίρισμα

φέτα
ρίγανη
ελαιόλαδο
πιπέρι
ψωμί

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Κόβουμε τις πατάτες και τη μελιτζάνα σε φέτες 1 εκ., τα καρότα και τα κολοκύθια σε μισοφέγγαρα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια και τις βάζουμε στο μπολ.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε τέσσερα κομμάτια και χωρίζουμε τις φλούδες του. Τα βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα λαχανικά. Προσθέτουμε τα σκόρδα ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη:

Η συνταγή που θα ξετρελάνει τη γεύση σας: Ριζότο με φρούτα του δάσους

Το γιουβέτσι του καλοκαιριού με γαρίδες – Η ενδιαφέρουσα συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Ένα πιάτο που «μυρίζει» παράδοση: Πολίτικα γεμιστά με ρύζι

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση