ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η νέα θέση της Κασκανιώτη, οι αλλαγές στην ΕΡΤ, η αποβολή του Λιάγκα, ο Πετρετζίκης σε νέες περιπέτειες και οι αυξήσεις στο Netflix
Μία συνταγή που μυρίζει μαμά στο πιάτο μας
Ένα κλασσικό και αγαπημένο φαγητό ετοιμάζει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης, που μας δείχνει την εύκολη συνταγή για παραδοσιακό μπριάμ. Ένα πιάτο με λαχανικά εποχής, που πάντοτε απολαμβάνουμε.
Δοκιμάστε το!
Υλικά
2 πατάτες
1 μελιτζάνα
2 καρότα
2 κολοκυθάκια
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πράσινη
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
400 γρ. ντομάτες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
100 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.γ. μέλι
Για το σερβίρισμα
φέτα
ρίγανη
ελαιόλαδο
πιπέρι
ψωμί
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Κόβουμε τις πατάτες και τη μελιτζάνα σε φέτες 1 εκ., τα καρότα και τα κολοκύθια σε μισοφέγγαρα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια και τις βάζουμε στο μπολ.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε τέσσερα κομμάτια και χωρίζουμε τις φλούδες του. Τα βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα λαχανικά. Προσθέτουμε τα σκόρδα ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: akispetretzikis.com
Διαβάστε ακόμη:
Η συνταγή που θα ξετρελάνει τη γεύση σας: Ριζότο με φρούτα του δάσους
Το γιουβέτσι του καλοκαιριού με γαρίδες – Η ενδιαφέρουσα συνταγή του Άκη Πετρετζίκη
Ένα πιάτο που «μυρίζει» παράδοση: Πολίτικα γεμιστά με ρύζι
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ισραήλ: Η σορός της Σίρι Μπίμπας ταυτοποιήθηκε, ανακοίνωσε η οικογένεια Μπίμπας
- Θετικά μηνύματα από το πρωτογενές πλεόνασμα του Ιανουαρίου
- Καιρός: Συνεχίζεται το κύμα ψύχους στην χώρα – Χιόνια και βροχές
- Οι σαρδέλες του Αιγαίου, υπουργείο μπούλινγκ, το επιστημονικό ξεκατίνιασμα κι ένας Εξολοθρευτής θα μας σώσει
