Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει μία πανεύκολη συνταγή για σουφλέ

Φτιάξτε το πιο εύκολο και νόστιμο σουφλέ με τριμμένα τυριά, ζαμπόν και ψωμί του τοστ!

1

Ιδανικό για ένα τα βράδια με τους φίλους ή την οικογένεια!

Συστατικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 12 φέτες ψωμί για τοστ
  • 200 γρ. μπέικον, σε κομμάτι
  • 3 αυγά, μεσαία
  • 500 γρ. γάλα πλήρες
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 γρ. mix τυριών
  • 1 κ.σ. θυμάρι

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε 2 φέτες από το ψωμί και σοτάρουμε για 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Αφαιρούμε το ψωμί από το τηγάνι και αφήνουμε στη άκρη.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
  • Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, το μπούκοβο, το μοσχοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Απλώνουμε τις μισές φέτες από το ψωμί σε ένα ταψί διαστάσεων 25×32 εκ. ώστε να καλύψουν όλη τη βάση.
  • Απλώνουμε το μισό mix τυριών, 1 κ.γ. θυμάρι και το μισό μπέικον, και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
  • Απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί, το θυμάρι και το μπέικον, και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.
  • Πιέζουμε ελαφρά το μείγμα με τα χέρια μας ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά με το μείγμα των αυγών. Ιδανικά, αφήνουμε στην άκρη 30 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με θυμάρι.

Δείτε βίντεο με τη συνταγή

Διαβάστε επίσης:

Λιγκουίνι με πέστο αβοκάντο από τον Άκη Πετρετζίκη

Ανοιξιάτικη σαλάτα με κράκερ βαλσάμικου από τον Άκη Πετρετζίκη