Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Food

Εύκολο κέικ βανίλια – σοκολάτα για μικρούς και μεγάλους

Από τις αγαπημένες λιχουδιές των παιδιών, αλλά και απολαυστικό συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι.

Θα χρειαστούμε:

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.

Αλευροβουτυρώνουμε μία φόρμα στρογγυλή για κέικ 22 εκατοστών.

Στο μίξερ, χτυπάμε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.

Ρίχνουμε μέσα τα αυγά μας σταδιακά και προσεχτικά να μην πέσει μέσα στο μείγμα κάποιο τσόφλι. Αν θέλουμε τα ρίχνουμε πρώτα σε ένα μπολ για να είμαστε σίγουροι.

Τα ρίχνουμε ένα ένα τη φορά και πριν ρίξουμε το επόμενο περιμένουμε να απορροφηθεί το προηγούμενο. Με μία σπάτουλα μαζεύουμε από τα τοιχώματα το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Ρίχνουμε μέσα τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο, ίσα ίσα να ανακατευτεί. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.

Ρίχνουμε το μισό μείγμα μέσα στη φόρμα καλύπτοντας τον πάτο καλά.

Βάζουμε 3 κ.σ. γάλα μέσα στο μπολάκι με το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και να γίνει πάστα σοκολάτας. Με μία σπάτουλα, ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω από το άλλο μισό μείγμα του κέικ που έχουμε μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε. Με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε τα 2 μείγματα μέσα στη φόρμα και δημιουργούμε «νερά» μέσα στο κέικ.

Ψήνουμε το κέικ στον φούρνο για 35-40 λεπτά και, για να βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμο, τρυπάμε με ένα μαχαίρι το μείγμα και εκείνο θα πρέπει να βγαίνει καθαρό.

Αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει, το βγάζουμε από τη φόρμα και πασπαλίζουμε με άχνη!

Κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι του αγαπημένου σεφ Άκη Πετρετζίκη.