Συνταγή για το πιο εύκολο και νόστιμο κέικ γεμιστό με σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη.

Με γέμιση και επικάλυψη από ολόκληρη πλάκα σοκολάτας που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

1

Καλή απόλαυση!

Συστατικά

  • 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα για τη φόρμα
  • 250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 αυγά, μεσαία
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. γάλα πλήρες
  • 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 400 γρ. κουβερτούρα, 55% κακάο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη, και χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα αυγό για να προσθέσουμε το επόμενο.
  • Χαμηλώνουμε την ένταση και προσθέτουμε τη βανίλια, το γάλα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα, και αφήνουμε στην άκρη.
  • Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με το αλεύρι μια ορθογώνια φόρμα για κέικ διαστάσεων 10×30 εκ., και μεταφέρουμε το μισό μείγμα μέσα.
  • Τοποθετούμε 200 γρ. κουβερτούρα σε όλη την επιφάνεια του μείγματος και ρίχνουμε το άλλο μισό μείγμα από πάνω.
  • Απλώνουμε με ένα κουτάλι να πάει σε όλη τη φόρμα, μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 55 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο, αφήνουμε για 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε, και μεταφέρουμε το κέικ σε ένα ταψί.
  • Τοποθετούμε την υπόλοιπη κουβερτούρα από πάνω.
  • Μεταφέρουμε ξανά το κέικ στον φούρνο και ψήνουμε για ακόμη 5 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δείτε το βίντεο με τη συνταγή

Διαβάστε επίσης:

Ριγκατόνι μπολονέζ από τον Άκη Πετρετζίκη

Χαλβάς σιμιγδαλένιος από τον Άκη Πετρετζίκη