ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πού θα πάει η Intrakat, o δυνατός τζίρος της ΓΕΚ, τι συμβαίνει με τον Φέσσα, το τετ α τετ Μεγάλου – Πετραλιά, η κρίσιμη ημέρα για Σκλαβενίτη, τι συμβαίνει στο Ελληνικό, τα δίδυμα του Λούτον και η καλή -πλατινομαλλούσα- συνεργάτης του υπουργού
Ο Άκης Πετρετζίκης σας προτείνει μία εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για σπανακοτυρόπιτα!
Η πιο εύκολη συνταγή για σπανακοτυρόπιτα με μπόλικη φέτα και χωριάτικο τραγανό φύλλο!
Μια κλασική και ελληνική συνταγή, έτοιμη σε λίγα λεπτά, που θα φτιάχνετε συνέχεια!
Συστατικά
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1.200 γρ. σπανάκι, φρέσκο, καθαρισμένο
- 1 ματσάκι άνηθο
- 500 γρ. φέτα
- 2 αυγά, μεσαία
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 700 γρ. φύλλο χωριάτικο
- 100 γρ. ελαιόλαδο, για το ράντισμα των φύλλων
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το σπανάκι.
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον ρίχνουμε στο τηγάνι, και σοτάρουμε μέχρι να πέσει ο όγκος από το σπανάκι.
- Κόβουμε τη φέτα σε μεγάλα κομμάτια και τη ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ, και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να σπάσει το μπέικιν πάουντερ.
- Ρίχνουμε τα αυγά με το μπέικιν πάουντερ στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
- Σε ένα ορθογώνιο ταψί 28×36 εκ. απλώνουμε κατά μήκος 2 χωριάτικα φύλλα, ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα με το ελαιόλαδο, και αφήνουμε τις άκρες τους να πέσουν προς τα έξω. Απλώνουμε ακόμα 2 φύλλα κάθετα στα προηγούμενα, ραντίζοντάς τα με ελαιόλαδο, και αφήνουμε τις άκρες να πέσουν προς τα έξω. Δεν ξεχνάμε να ραντίζουμε και τις άκρες! Τοποθετούμε ακόμα 1 φύλλο στο κέντρο του ταψιού, το ραντίζουμε με ελαιόλαδο, και το διπλώνουμε στη μέση.
- Μεταφέρουμε τη γέμιση στο ταψί και την απλώνουμε καλά.
- Τοποθετούμε 1 φύλλο πάνω από τη γέμιση, το ραντίζουμε με ελαιόλαδο, και το διπλώνουμε στη μέση. Απλώνουμε κάθετα 2 φύλλα, ραντίζοντάς τα με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το τελευταίο φύλλο από πάνω, το διπλώνουμε στη μέση, και το ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
- Γυρνάμε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα, δημιουργώντας τον κόθρο, και «κλείνουμε» την πίτα. Τα πατάμε προς τα κάτω με ένα πινέλο.
- Χαράσσουμε ελαφρώς την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια.
- Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.
Δείτε βίντεο με τη συνταγή
Διαβάστε επίσης:
Οικογενειακό croque monsieur από τον Άκη Πετρετζίκη
4+1 υγιεινές και γρήγορες συνταγές για το σχολείο από τον Άκη Πετρετζίκη
Καγιανάς με ξινομυζήθρα από τον Άκη Πετρετζίκη
──────────────────
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις
Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στουρνάρας: Πολύ σημαντικό ένας πολίτης να είναι οικονομικά εγγράμματος – Παρουσιάστηκε το «Αλφαβητάρι της οικονομίας για εφήβους»
- Η Novo Nordisk επενδύει σε Νέα Υπερσύγχρονη Μονάδα Παραγωγής
- Σταϊκούρας: Ο αυτοκινητόδρομος Ιωάννινα – Κακαβιά θα συμβάλλει στην περιφερειακή και την εθνική ανάπτυξη
- Σε νέους ιδιοκτήτες από σήμερα τα ακίνητα της «Αλλατίνη» και της «Μαλαματίνα»