Η λέξη Teriyaki μας φέρνει στο μυαλό την αγαπημένη σως. Κι όμως, πρόκειται για μία τεχνική μαγειρικής που έχει τις ρίζες της στην Ιαπωνία.

Παρακάτω, θα δούμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για κοτόπουλο Teriyaki – θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Υλικά

Για τη σως

250 ml ζωμός κοτόπουλου

80 ml σάλτσα σόγιας

40 γρ. μαύρη ζάχαρη

55 γρ. μηλόξιδο

Για το κοτόπουλο

2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε λωρίδες

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κόκκινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένες σε λωρίδες

1 κ.σ. σησαμέλαιο

Εκτέλεση

Για της σως

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι το υγρό να μειωθεί περίπου στο ⅓ και να ρέει ελαφρώς σαν σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στο πλάι.

Για το κοτόπουλο

Σε αντικολλητικό και καλά ζεσταμένο τηγάνι, προσθέτουμε την κουταλιά λάδι και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τρίβουμε λίγο πιπέρι και προσθέτουμε τις πιπεριές. Σοτάρουμε όλα μαζί τα υλικά για περίπου 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.

Προσθέτουμε τη μισή σως που φτιάξαμε και σοτάρουμε μαζί με τα υλικά μέχρι να δέσουν.

Διαβάστε επίσης:

Μεξικάνικη συνταγή για enchiladas με κοτόπουλο

Συνταγή για νόστιμες στριφτές τυρόπιτες κουρού

Μια vintage συνταγή: Κοτόπουλο μιλανέζα με ρύζι αλά κρεμ

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση