Το καρπούζι αυτή την εποχή βρίσκεται στα καλύτερά του και σε αφθονία. Γι’ αυτό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλους τους δυνατούς τρόπους, να φαγωθεί ως δροσιστικό φρούτο ή να γίνει μια ωραία γρανίτα, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ο Άκης Πετρετζίκης μάς εξηγεί πώς:

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά.
  2. Μόλις αρχίσει να βράζει, αφήνουμε για 2-3 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
  3. Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα πολτοποιούμε μαζί με το σιρόπι, το εκχύλισμα βανίλιας, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι στο μπλέντερ.
  4. Μοιράζουμε το μείγμα σε παγοθήκες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
  5. Όταν παγώσουν καλά και πρόκειται να σερβίρουμε, αδειάζουμε τα παγάκια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουν την υφή του χιονιού.
  6. Γεμίζουμε τα ποτήρια και σερβίρουμε με φέτες καρπουζιού.