Τι συμβαίνει όταν το συνηθισμένο τιραμισού συναντά το λεμόνι;

Μία ιδιαίτερη συνταγή επαναπροσδιορίζει το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων, με το αποτέλεσμα να είναι λαχταριστό.

Υλικά

2 λεμόνια

100 γρ. ζάχαρη

1 πακέτο σαβουαγιάρ

250 γρ. μασκαρπόνε

4-5 κ.σ. λεμονόκρμα

2 μεγάλα αυγά

150 mL κρέμα γάλακτος

Για τη γαρνιτούρα, το ξύσμα ενός λεμονιού

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε το χυμό των λεμονιών και τη μισή ζάχαρη, μέχρι εκείνη να διαλυθεί.

Σε καθαρό μπολ, ετοιμάζουμε μαρέγκα με τα ασπράδια των δύο αυγών.

Σε δεύτερο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει.

Σε τρίτο μπολ, χτυπάμε με μίξερ χειρός την υπόλοιπη ζάχαρη, το μασκαρπόνε, τη λεμονόκρεμα, τους κρόκους των αυγών και το ξύσμα των δύο λεμονιών.

Στρώνουμε τα σαβαγιάρ σε ένα ταψάκι (όσα χωρέσουν) και από πάνω απλώνουμε το μισό μίγμα με το μασκαρπόνε, ενώ μουλιάζουμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στο πρώτο μίγμα που φτιάξαμε (με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη). Τα τοποθετούμε, έπειτα, από πάνω και στρώνουμε το υπόλοιπο μίγμα με μασκαρπόνε.

Το αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο. Το επόμενο πρωί, πασπαλίζουμε με το ξύσμα ενός λεμονιού και, αν θέλουμε, λίγη ζάχαρη άχνη.

Διαβάστε επίσης:

Η τέλεια συνταγή για νόστιμη καλοκαιρινή τάρτα κολοκύθι

Θεϊκό τιραμισού για γλυκιές απολαύσεις!

Υπέροχο, δροσιστικό και εύκολο τσίζκεικ με λεμόνι από την Αργυρώ

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση