ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τι συμβαίνει όταν το συνηθισμένο τιραμισού συναντά το λεμόνι;
Μία ιδιαίτερη συνταγή επαναπροσδιορίζει το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων, με το αποτέλεσμα να είναι λαχταριστό.
Υλικά
2 λεμόνια
100 γρ. ζάχαρη
1 πακέτο σαβουαγιάρ
250 γρ. μασκαρπόνε
4-5 κ.σ. λεμονόκρμα
2 μεγάλα αυγά
150 mL κρέμα γάλακτος
Για τη γαρνιτούρα, το ξύσμα ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε το χυμό των λεμονιών και τη μισή ζάχαρη, μέχρι εκείνη να διαλυθεί.
Σε καθαρό μπολ, ετοιμάζουμε μαρέγκα με τα ασπράδια των δύο αυγών.
Σε δεύτερο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει.
Σε τρίτο μπολ, χτυπάμε με μίξερ χειρός την υπόλοιπη ζάχαρη, το μασκαρπόνε, τη λεμονόκρεμα, τους κρόκους των αυγών και το ξύσμα των δύο λεμονιών.
Στρώνουμε τα σαβαγιάρ σε ένα ταψάκι (όσα χωρέσουν) και από πάνω απλώνουμε το μισό μίγμα με το μασκαρπόνε, ενώ μουλιάζουμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στο πρώτο μίγμα που φτιάξαμε (με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη). Τα τοποθετούμε, έπειτα, από πάνω και στρώνουμε το υπόλοιπο μίγμα με μασκαρπόνε.
Το αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο. Το επόμενο πρωί, πασπαλίζουμε με το ξύσμα ενός λεμονιού και, αν θέλουμε, λίγη ζάχαρη άχνη.
Διαβάστε επίσης:
Υπέροχο, δροσιστικό και εύκολο τσίζκεικ με λεμόνι από την Αργυρώ
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Tράπεζα Πειραιώς: Τα κέρδη στις αγορές φέρνει άνοδο στις τιμές των αγροτικών προϊόντων
- Κρεμλίνο μετά τις συνομιλίες Πούτιν-Φίτσο: Οι πωλήσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη είναι ένα περίπλοκο θέμα
- Επιθεώρηση Εργασίας: Πρόστιμα καθ΄οδόν, ύψους 635.950 ευρώ στις οδικές μεταφορές
- Εξώδικο του Μανούσου Μανουσάκη και του ΑΔΜΗΕ στο mononews.gr