ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια εύκολη συνταγή για ένα δροσερό γιαουρτογλυκό με ζελέ και φράουλες, ιδανικό για του μήνες τους καλοκαιριού, από τον Άκη Πετρετζίκη.
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση
- Βάζουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ωραίο μείγμα που να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
- Ετοιμάζουμε μια φόρμα 23 εκ. με αποσπώμενη βάση βάζοντας γύρω-γύρω ένα κομμάτι λαδόκολλα.
- Αδειάζουμε στη φόρμα το μείγμα και το πιέζουμε με ένα ποτήρι.
- Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο.
Για την κρέμα
- Ρίχνουμε το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Βράζουμε τα 500 γρ. νερό, ρίχνουμε μέσα τα 2 κουτιά ζελέ φράουλα και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και το αδειάζουμε μέσα στο μπολ με το γιαούρτι.
Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή εδώ
Πηγή: Akis Petretzikis
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σούπερ μάρκετ: «Αιμοδότης» ο τουρισμός – Η μάχη των μεγάλων για τον τζίρο των νησιών
- Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank): O κομβικός ρόλος των «5» για την ενίσχυση της κεφαλαιοποίησης
- Στ. Χανδακάς: 10 χρόνια HOPEgenesis – Το στόρι, το δημογραφικό, το αποτύπωμα
- Σίμος Παληός: «Ο Έλληνας πρέπει να πίνει καφέ όρθιος»