Μια εύκολη συνταγή για ένα δροσερό γιαουρτογλυκό με ζελέ και φράουλες, ιδανικό για του μήνες τους καλοκαιριού, από τον Άκη Πετρετζίκη.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

  • Βάζουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ωραίο μείγμα που να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
  • Ετοιμάζουμε μια φόρμα 23 εκ. με αποσπώμενη βάση βάζοντας γύρω-γύρω ένα κομμάτι λαδόκολλα.
  • Αδειάζουμε στη φόρμα το μείγμα και το πιέζουμε με ένα ποτήρι.
  • Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο.

Για την κρέμα

  • Ρίχνουμε το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Βράζουμε τα 500 γρ. νερό, ρίχνουμε μέσα τα 2 κουτιά ζελέ φράουλα και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και το αδειάζουμε μέσα στο μπολ με το γιαούρτι.

Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή εδώ

Πηγή: Akis Petretzikis