Μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή για corn dogs με μοτσαρέλα και μπέικον που θα σας κάνει να γλείφετε και τα δάχτυλά σας, έχει δημιουργήσει ο Άκης Πετρετζίκης.
Συστατικά
Για το κουρκούτι
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. καλαμποκάλευρο
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
- αλάτι
- πιπέρι
- 170 γρ. γάλα
- 1 αβγό, μεσαίο
Για τα corn dogs
- 240 γρ. μοτσαρέλα
- 60 γρ. μπέικον
- 500 ml σπορέλαιο
Για το σερβίρισμα
- σάλτσα BBQ
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το κουρκούτι
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, την πάπρικα, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, αλάτι, πιπέρι, το γάλα, το αβγό και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αφήνουμε στην άκρη.
Για τα corn dogs
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά να κάψει.
- Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε λωρίδες 40 γρ. και περνάμε ξυλάκια από τη μια άκρη της.
- Τυλίγουμε το μπέικον γύρω από κάθε κομμάτι μοτσαρέλας και πιέζουμε καλά για να κολλήσει.
- Βουτάμε μέσα στο μπολ με το κουρκούτι και μεταφέρουμε στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.
- Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με σάλτσα bbq.
Δείτε τη συνέχεια στο akispetretzikis.gr
Διαβάστε επίσης:
Λαζάνια με κιμά και κρυμμένα λαχανικά από τον Άκη Πετρετζίκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κλειστά για μια ακόμη εβδομάδα τα σχολεία σε Θήρα, Ίο, Ανάφη και Αμοργό
- Συνεδριάζουν οι Επιτροπές για τη σεισμική δραστηριότητα στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού
- Βανδάλισαν κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σόφια σε διαδήλωση κατά της ένταξης της Βουλγαρίας στο ευρώ
- Συναγερμός στη Γαλλία για επίθεση με μαχαίρι στη Μιλούζ – Πληροφορίες για έναν νεκρό και τραυματίες
