ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα μεγάλα σχέδια της Intralot, το παρασκήνιο για τη ΔΕΠΑ, οι νέες business του Λου Κολλάκη, έτοιμος ο Φέσσας, οι αλλαγές του Νεμπή, τα νέα πλοία του Προκοπίου, το κάλεσμα της Μήτση, οι περιπέτειες της πλατινομαλλούσας σε Βουλιαγμένη – Λεγρενά και ο ΧΧ
Δοκιμάστε να φτιάξετε το πιο εύκολο και νόστιμο χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι.
Ένα παραδοσιακό και νηστίσιμο πιάτο με χταπόδι που θα λατρέψετε.
Δείτε παρακάτω τη συνταγή που προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης.
Συστατικά
- 1 κρεμμύδι, ξερό
- 1 καρότο
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό χταπόδι, καθαρισμένο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 25 ml ούζο
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 1/2 λίτρο ζωμό, λαχανικών
- 2 φύλλα δάφνης
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- κάππαρη
- φέτα
- ρίγανη, φρέσκια
- πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
- 1 λεμόνι
- ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε το καρότο σε κυβάκια μεγέθους 0,5-1 εκ. και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
- Πλένουμε καλά το χταπόδι, κόβουμε το στόμα και το κομμάτι που είναι πάνω και κάτω από τα μάτια και τα πετάμε.
- Γυρνάμε την κουκούλα ανάποδα, την καθαρίζουμε και την κόβουμε σε κομμάτια αναλόγως με το μέγεθος που θέλουμε.
- Ρίχνουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
- Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ του.
- Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό λαχανικών, τα φύλλα δάφνης, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, και ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για 15 λεπτά μέχρι τα ζυμαρικά να ρουφήξουν όλα τα υγρά.
- Σερβίρουμε με κάπαρη, λίγη τριμμένη φέτα, φρέσκια ρίγανη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 1 φέτα λεμόνι, και ραντίζουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
Δείτε βίντεο με τη συνταγή
Διαβάστε επίσης:
Καρυδόπιτα με φύλλο κρούστας από τον Άκη Πετρετζίκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δ. Καλαντώνη: Η ιστορία πίσω από την «Εξέλιξη Ζωής», οι δράσεις και οι στόχοι
- Attica Bank: Ανοίγει το παιχνίδι του ανταγωνισμού στις χρεώσεις
- Οι Έλληνες εφοπλιστές παρήγγειλαν εφέτος 230 πλοία – Ποιοι ναυπηγούν και ποιοι πούλησαν και αγόρασαν πλοία
- Άμεση Ανάλυση: Τι συμβαίνει με Optima Bank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, Profile, JP Morgan, MicroStrategy, Nike