Ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει μία εύκολη συνταγή για την πιο νόστιμη χοιρινή τηγανιά.

Φτιάξτε την απόλυτη χοιρινή τηγανιά με λαχανικά και προσθέστε ρύζι για ένα πιο ολοκληρωμένο πιάτο!

1

Συνταγή που γίνεται σε ένα τηγάνι με υλικά που έχετε όλοι στο σπίτι!

Συστατικά

  • 500 γρ. χοιρινό λαιμό
  • 2 κ.γ. βούτυρο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 1100 γρ. νερό
  • 200 γρ. κίτρινο ρύζι, parboiled
  • 1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό, φρέσκο
  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
  • λεμόνι, σε φέτες

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 1 κ.γ. βούτυρο και αφήνουμε να κάψει.
  • Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τις πιπεριές σε κυβάκια, τις ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε τις πιπεριές σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε άλλη 1 κ.γ. βούτυρο.
  • Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι, και σβήνουμε με το κρασί και 700 γρ. νερό.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε έξτρα νερό.
  • Προσθέτουμε το ρύζι, τις πιπεριές, τη ρίγανη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, και το υπόλοιπο νερό.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράζουμε για ακόμα 15 λεπτά.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό και πιπέρι.
  • Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

Δείτε το βίντεο με τη συνταγή

Διαβάστε επίσης:

Το παστίτσιο του Άκη Πετρετζίκη

Χωριάτικη πίτα από τον Άκη Πετρετζίκη