ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα μεγάλα σχέδια της Intralot, το παρασκήνιο για τη ΔΕΠΑ, οι νέες business του Λου Κολλάκη, έτοιμος ο Φέσσας, οι αλλαγές του Νεμπή, τα νέα πλοία του Προκοπίου, το κάλεσμα της Μήτση, οι περιπέτειες της πλατινομαλλούσας σε Βουλιαγμένη – Λεγρενά και ο ΧΧ
Ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει μία εύκολη συνταγή για την πιο νόστιμη χοιρινή τηγανιά.
Φτιάξτε την απόλυτη χοιρινή τηγανιά με λαχανικά και προσθέστε ρύζι για ένα πιο ολοκληρωμένο πιάτο!
Συνταγή που γίνεται σε ένα τηγάνι με υλικά που έχετε όλοι στο σπίτι!
Συστατικά
- 500 γρ. χοιρινό λαιμό
- 2 κ.γ. βούτυρο
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 10 γρ. αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. λευκό κρασί
- 1100 γρ. νερό
- 200 γρ. κίτρινο ρύζι, parboiled
- 1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό, φρέσκο
- πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
- λεμόνι, σε φέτες
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 1 κ.γ. βούτυρο και αφήνουμε να κάψει.
- Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τις πιπεριές σε κυβάκια, τις ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Μεταφέρουμε τις πιπεριές σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε άλλη 1 κ.γ. βούτυρο.
- Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι, και σβήνουμε με το κρασί και 700 γρ. νερό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε έξτρα νερό.
- Προσθέτουμε το ρύζι, τις πιπεριές, τη ρίγανη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, και το υπόλοιπο νερό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράζουμε για ακόμα 15 λεπτά.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό και πιπέρι.
- Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.
Δείτε το βίντεο με τη συνταγή
Διαβάστε επίσης:
Το παστίτσιο του Άκη Πετρετζίκη